Ilie Toma, omul de Casă (la Pensii) al PSD, „cu mâna în buzunarul pensionarilor”

Articolul a fost vizualizat de 1,507 ori

ACUZAŢII

pag 10 - mare toma

Peste 7.000 de pensionari din judeţul Hunedoara primesc pensie mai mică decât li se cuvine pentru că Ilie Toma, fostul şef al Casei Judeţene de Pensii, nu şi-a făcut treaba pentru care a încasat salariu de aproape 50 de milioane de lei vechi pe lună. Omul de Casă al PSD este acuzat că nu s-a învrednicit să dispună recalcularea pensiilor pentru grupele I şi II, deşi legea îl obliga să facă acest lucru încă din ianuarie 2016. Toma a aruncat vina pe sistemul informatic: n-a mers softul. În schimb, când a fost vorba de fraudarea sistemului, softul a mers ca uns. Surse extrajudiciare spun că la Casa Judeţeană de Pensii condusă de PSD-istul Ilie Toma s-au făcut pensionări anticipate în fals, iar procurorii sunt acum pe urmele şpăgilor.

Scandalul a început în ur­mă cu mai bine de două luni şi nu este soluţionat nici acum.
Liberalii hunedoreni l-au acuzat pe fostul şef al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara că şi-a bagăt mâna în buzunarul pensionarilor hunedoreni.

Pensii vămuite din soft

Ilie Toma, candidatul PSD la Parlamentul României şi fost director al Casei de Pensii Hunedoara, este acuzat că a tergiversat punerea în aplicare a legii. „Cererile sunt depuse şi trebuiau să intre în plată în luna septembrie a acestui an. Mult mai grav este că domnul Ilie Toma nu a dispus nici re­calcularea pensiilor pentru grupele I şi II, deşi Legea nr. 192/2015 a intrat în vigoare la data de 01 ianuarie 2016. Practic, domnul Toma şi-a bă­gat mâna în buzunarul miilor de pensionari din Valea Jiului”, a declarat Florin Roman, pre­şedintele interimar al PNL Hunedoara, într-o conferinţă de presă.
Preşedintele interimar al PNL Hunedoara a mai arătat că salariaţii care au ieşit la pensie înainte de 31.12.2010 primesc cu 1.000 lei mai puţin decât cei care s-au pensionat după 01.01.2011 (beneficiari ai Legii 155/2016, de mo­dificare şi completare a Legii nr. 236/2010), iar de această inechitate sunt afectaţi peste 7.000 de oameni.
Şi preşedintele PNL Alina Gorghiu a sesizat Ministerul Muncii că fostul şef al Casei de Pensii Hunedoara s-a ocupat mai mult de campania sa elec­torală decât de treburile Casei. Corpul de control al minis­trului Muncii a verificat infor­maţiile, însă rezultatele contro­lului nu au fost făcute încă publice.

pag 10 -poza mica
Pensii date pe şapgă

Surse extrajudiciare vor­besc, însă, despre scheleţii pe care omul de Casă al PSD îi lasă în fişetele insituţiei jude­ţene. Potrivit informaţiilor noas­­­tre, procurorii au în lucru fapte de corupţie privind în­tocmirea dosarelor de pensio­na­re anticipată la Casa Jude­ţeană de Pensii Hunedoara. Es­te vorba despre acte con­tra­făcute cu bolnavi închipuiţi ca­re primesc necuvenit pensie de stat. Principalii suspecţi sunt din municipiul Hune­doa­ra. Sp­re deosebire de alte do­sare care s-au lăsat cu des­cinderea mas­caţilor în prag de alegeri, cazul de corupţie de la Casa Jude­ţeană de Pensii Hu­ne­doara este tratat cu maximă ­discreţie.

 

About Redacţia REPLICA