Peste 2000 de liberali şi-au lansat candidaţii la Deva

Articolul a fost vizualizat de 1,369 ori

Miting

pag 3 - MARE

Vremea rece şi umedă de duminică nu i-a împiedicat să-şi manifeste entuziasmul pe cei peste două mii de hunedoreni care au participat la mitingul de lansare a candidaţilor PNL. Venită de la Bucureşti să îşi susţină colegii din organizaţia PNL Hunedoara, Alina Gorghiu a vorbit din mijlocul mulţimii despre proiectele cu care liberalii cer votul electoratului în decembrie 2016: o viaţă mai bună, cotă unică generalizată de 16%, salarii decente la stat şi la privat, dar şi aplicarea impozitării doar pe pensiile parlamentarilor.

„Avem nevoie de schim­bare în politica românească!

pag 3 - carmen - net
Niciun alt partid nu a în­­­ţeles că politica nu se mai poate face cu aceleaşi figuri, cum sunt Dragnea, Ecaterina Andro­nes­cu, Victor Ponta! Haideţi să le spunem oamenilor că am greşit, că au fost momente în care ştim că i-am dezamăgit, dar că suntem singurul partid cu bună credinţă din ţara asta, singurul care poate aduce bunăstare în ţară, singurul care face diferenţa între o Românie civilizată şi o Românie în­a­poiată! Vă felicit că aţi făcut o listă de candidaţi la Parlament pentru care sunt mândră”, a spus Alina Gorghiu, care a pre­ferat să vorbească din faţa scenei, înconjurată de oameni.

Politică despre dragostea şi interesul pentru oameni

A plouat în timpul mitin­gului PNL, dar asta nu a speriat nici susţinătorii, nici candidaţii şi nici pe Alina Gorghiu, care a considerat ploaia un semn de belşug. Unul care poate veni odată cu ajungerea PNL la gu­vernare, consideră şi deputatul Carmen Hărău, care ocupă primul loc pe lista PNL Hune­doara la Senat. „Pesediştii ne-au stricat ţara! Ne-au stricat cultura muncii! Hai să nu-i lăsăm să o facă în continuare şi să votăm PNL! Dragi prieteni, politica liberală este şi va trebui să fie politică nu despre oa­­meni, ci despre dragostea şi interesul pentru oameni. (…winking Despre politica dragostei, des­pre politica interesului pentru oameni şi ţara asta frumoasă care ne-a zămislit, pentru asta vom vota Partidul Naţional Li­beral” , a declarat Carmen Hă­rău.

pag 3 (3)
„Câştigăm, câştigăm!”

Discursul candidatului de pe primul loc pentru Camera Deputaţilor, Lucian Heiuş, a fost şi el bine primit. A început cu versurile lui Eminescu şi a stârnit ovaţiile susţinătorilor: „<Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie,/ Ţara mea de glorii, ţara mea de dor/…/ La trecutu-ţi mare, mare viitor!> Aceste versuri le spunea Eminescu şi eu vă spun că soarta ţării stă în mâinile dumneavoastră, în mâi­­nile liberalilor! În 11 de­cembrie, trebuie să schimbăm viitorul României!”, le-a cerut Lucian Heiuş oamenilor care au scandat: „Câştigăm! Câşti­găm!”

„Nu vrem <teleormenizarea> judeţului!”

pag 3 (1)
În această atmosferă, li­beralii le-au reamintit oa­menilor că Marea Unire a fost făcută acum aproape un veac de liberali, precum Brătianu. „Liberalii au făcut Marea Uni­re, cu oameni precum Ionel Brătianu! Nu comuniştii! (…winking Să le spunem oamenilor: Hu­nedoara, cu PNL, înainte! Cu Nistor, înapoi! (…winking Dragi li­berali, avem obligaţia să apă­răm Hunedoara, să o apărăm de Teleormanul lui Dragnea, avem obligaţia să nu-l lăsăm pe Nistor să facă ce a făcut Drag­nea la Teleorman! Cel mai ma­re şomaj, cel mai mare număr de asistaţi social, judeţul în care votează morţii! Este de datoria fiecărui om de dreapta să lupte!”, a spus Florin Roman, preşedintele interimar al PNL Hunedoara.
Evenimentul de la Deva s-a terminat cu joc şi voie bună. Candidaţii şi liderii PNL au coborât de pe scenă în mijlocul mulţimii şi s-au prins în horă ală­turi de simpatizanţi, care stri­gau: „Este hora victoriei! Hunedoara este liberală!”

About Laura Oană