Miza alegerilor pentru PNL: recuperarea de la corupţi a banilor furaţi

Articolul a fost vizualizat de 1,379 ori

Parlamentarii PSD şi-au asigurat bunăstarea pe viaţă, votându-şi pensii speciale. Atunci, liberalii au părăsit plenul pentru a nu fi părtaşi la legea abuzivă. După 11 decembrie, o majoritate parlamentară formată în jurul PNL va desfiinţa privilegiile demnitarilor, pensiile speciale şi imunitatea parlamentară care-i protejază pe corupţi. Miza acestor alegeri este recuperarea miliardelor furate de la politicienii corupţi

P3 MAIN privilegii
Carmen Hărău, candidatul PNL, locul I, la Senat, a anunţat într-o conferinţă de presă decizia liberalilor de a abroga legea pensiilor speciale pentru parlamentari şi imu­nitatea acestora în faţa do­sarelor de corupţie. Este un angajament asumat public de Partidul Naţional Liberal care n-a fost de acord cu aceste privilegii de la bun început.

Liberalii desfiinţează privilegiile parlamentare

Deputatul liberal reamin­teşte faptul că deputaţii PNL au părăsit sala atunci când a fost votată legea pensiilor speciale pentru parlamentari. Gestul demnitarilor liberali a fost făcut tocmai pentru a risipi orice suspiciune că ar putea fi în cârdăşie cu iniţiativa ad­versarilor din PSD şi a sa­teliţilor politici care au pus umărul la promovarea legilor nedrepte. „Partidul Naţional Liberal este un partid care nu vrea nici imunităţi, nici pensii speciale! Acestea sunt pro­movate de PSD! Ei sunt cei care blochează cererile DNA de urmărire penală, ei sunt cei care şi-au votat pensii speciale! Din acest motiv, vă anunţ public că noi, liberalii, am luat decizia ca parlamentarii PNL să renunţe la pensiile speciale din prima lună de mandat”, a declarat Carmen Hărău.

Corupţii trebuie piguliţi de banii furaţi

Listele parlamentare ale PSD sunt tixite de penali şi puşcăriabili, politicieni care au furat miliarde şi de la care statul nu poate recupera nici un leu. „Miza acestor alegeri este dacă banii furaţi se vor întoarce la români şi hoţii vor fi pedepsiţi sau banii vor rămâne la politicienii corupţi şi privilegiaţi! Dacă în urma votului din 11 decembrie vom putea face majoritate parla­mentară, atunci ne vom asigura că imunitatea corupţilor în faţa legii o să dispară. Partidul Naţional Liberal vrea ca legea să fie egală pentru toţi”, a mai spus candidatul  numărul unu de pe lista PNL Hunedoara pentru Senatul României.

About Redacţia REPLICA