Candidaţii PSD, prea leneşi să semneze un angajament de muncă

Articolul a fost vizualizat de 1,222 ori

Deşi promit tot ce le trece prin cap, candidaţii PSD nu-şi asumă în scris angajamentul că renunţă la posturile de parlamentari dacă nu-şi fac munca la nivel mediu. Pe bază de activitate parlamentară, vârful de lance al PSD Hunedoara, Cristian Resmeriţă, ar fi belferit un singur an în Parlament, scutind statul care i-a plătit lenea şi chiulul cu sute de mii de lei opt ani la rând

P7MAIN La cat a muncit in Parlament, deputatul PSD Remetita ar fi trebuit sa demisioneze în 2009
„Au trecut aproape trei săp­tămâni de când i-am invitat pe toţi candidaţii la alegerile par­lamentare din judeţul Hu­ne­doara să semneze un an­ga­jament în faţa cetăţenilor. La noi în judeţ ne confruntăm cu probleme mult mai mari faţă de alte zone ale ţării, prin ur­mare mi se pare de bun simţ ca parlamentarii hunedoreni să muncească peste media pe ţară.
Le-am propus candidaţilor să îşi ia angajamentul că vor demisiona din Parlament după doar un an de mandat, dacă activitatea lor parlamentară se va situa sub media pe ţară”, aşa suna provocarea lansată de Carmen Hărău, candidat pe lista PNL Hunedaora, locul unu, la Senat.

Un hunedorean PSD în topul celor mai puturoşi deputaţi

Angajamentul scris se do­reşte a fi o dovadă a bunelor intenţii cu care pornesc la drum viitorii parlamentari ai judeţului Hunedoara. „Nu am propus să-şi dea demisia dacă nu vor fi primii, nu le-am cerut să fie nici măcar în top 15%, le-am cerut doar ca activitatea lor să fie cel puţin egală cu media pe ţară. În afară de membrii PNL, niciun alt candidat nu a vrut să-şi asume în faţa oa­menilor că va face treabă în Parlament, iar dacă nu, că va pleca acasă. M-am întrebat de ce s-ar feri candidaţii să îşi ia acest angajament de bun simţ în faţa hunedorenilor, an­gajament care ar fi o dovada a bunelor intenţii cu care candidează. Mai apoi am citit că domnul Resmeriţă, can­didatul PSD la Senat de pe prima poziţie, a fost unul dintre „elevii corijenţi” ai Parla­men­tului. Adică nu doar că activitatea sa nu s-a încadrat în media pe ţară, dar a fost printre cei mai slabi parlamentari, indiferent de partidul din care aceştia au făcut parte. Aşa că mi-am putut răspunde singură la întrebare: Dacă Resmeriţă ar fi semnat acest angajament în 2012, după doar un an ar fi trebuit să-şi dea demisia şi să renunţe la salariul de par­lamentar. Mai mult decât atât, pesediştii sunt cei care şi-au votat pensii speciale, probabil că şi domnul Resmeriţă a vrut să pună mâna pe pensia spe­cială, cum să-şi dea demisia din Parlament?! Şi uite aşa românii au fost condamnaţi să îi plătească timp de patru ani salariul lui Resmeriţă, fără să fi făcut nimic pentru banii ăia. De aceea ceilalţi candidaţi nu au vrut să-şi ia acest anga­jament în faţa hunedorenilor”, a declarat Hărău. P7 MAIN angajament

Recredibilizarea parlamentului

Candidatul PNL Hune­doara spune că se înşală cei care cred că pot rămâne turişti pe funcţii în Parlamentul Ro­mânei. „Judeţul Hunedoara are nevoie de o echipă parla­mentară puternică şi activă, vreau să lucrăm cu toţii pentru a aduce prosperitatea în Hu­nedoara, indiferent din ce partid facem parte fiecare. Aici suntem contracandidaţi, dar în Parlament va trebui să fim parteneri. Or, eu nu pot lucra cu unii care se cred în vacanţă în Parlament şi voi pune presiu­ne pe ei, ca şi în acest mandat, să aleagă între două variante: Ori să-şi facă treaba, ori să plece acasă şi să lase locul altuia mai dornic şi mai capabil!
Încrederea în Parlament trebuie recăpătată şi acest lucru nu se poate face decât în timp, prin paşi hotărâţi! Prin urmare, noi, liberalii, vom propune în noul legislativ transformarea programului parlamentarilor, ca aceştia să petreacă trei săptămâni pline în Parlament. Votul trebuie să rămână secret doar la alegerea preşedinţilor de Cameră şi la învestirea Guvernului/moţiune de cenzură. În rest, cetăţenii tre­buie să ştie cum votează repre­zentanţii lor, cine pune de exem­plu piedici justiţiei şi vo­tează împotriva cererilor DNA”, a mai spus Carmen Hărău .

Tags: ,

About Redacţia REPLICA