Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 765 ori

SALARIZARE. Câştigul salarial mediu net la nivel naţional, care include atât salariile, cât şi bonusurile sau tichetele de orice tip pe care le primesc angajaţii, a crescut cu 0,7%, sau 14 lei, în octombrie faţă de nivelul din luna precedentă, până la 2.108 lei (469 euro), însă ritmul anual de creştere a încetinit la 12,7%, potrivit datelor publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).
BUGET DIN DIASPORA. Sumele de bani trimise de rezidenţii din Uniunea Europeană către o ţară din afara Uniunii Europene, respectiv transferurile personale, s-au ridicat la 31,3 miliarde de euro în 2015, în creştere comparativ cu 29,9 miliarde de euro în 2014, în timp ce ieşirile din UE s-au cifrat la mai puţin de 11 miliarde de euro, arată ultimele date publicate de Eurostat.
DEFICIT. Deficitul balanţei comerciale (FOB/CIF) a urcat la 7,9 miliarde de euro după primele zece luni din acest an, pe fondul unor exporturi mai mari cu 4,1% şi al unor importuri în creştere cu 6,4% faţă de perioada similară a anului trecut, arată datele Institutului Naţional de Statistică publicate luni.
INFLAŢIE. Scăderea anuală a preţurilor a accelerat, din nou, în noiembrie, după o uşoară temperare în octombrie, la 0,7% faţă de noiembrie 2015, după ce, în octombrie, inflaţia s-a situat la minus 0,4%, potrivit datelor publicate, luni, de Institutul Naţional de Statistică (INS).
PROGRAMUL RABLA. Persoanele fizice şi juridice se pot înscrie la producătorii validaţi în Programele Rabla Clasic şi Rabla Plus, până la data de 20 decembrie 2016 inclusiv, conform unui comunicat al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM).
TURISM. Românii care îşi vor petrece Crăciunul în străinătate au ales atât oraşe europene, cât şi destinaţii exotice, Barcelona fiind destinaţia preferată, în timp ce Havana şi Dubai sunt în top 5 al destinaţiilor preferate pentru sărbătorile de iarnă, conform unui studiu realizat de o agenţie de turism online. Cea mai lungă vacanţă rezervată de un român în această perioadă este de 17 zile, în Havana, iar cea mai scurtă este de trei zile, în Praga.

Tags: ,

About Administrator