Termenele de depunere a declaraţiilor mai scurte în decembrie

Articolul a fost vizualizat de 984 ori

p6 - declaratioi

Potrivit Mariei Mornea, Preşedinte Filiala CECCAR Hunedoara, în luna decembrie unele declaraţiile privind obligaţiile lunare ale contribuabililor au termene mai scurte decât în restul anului astfel:
-până în 21 decembrie declaraţiile cu termenul de depunere în restul anului pe data de 25 a lunii:
-Formular 097. Notificarea pentru încetarea aplicării sistemului TVA la încasare;
-Formular 100 Declaraţia privind obligaţiile de plata la bugetul de stat.
-Formularul 112 Declaraţia privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit si evidenţa nominală a persoanelor asigurate;
– Formular 224 Declaraţia privind veniturile sub formă de salarii din străinătate obţinute de către persoanele fizice care desfăşoară activitate în România şi de către persoanele fizice române angajate ale misiunilor di­plo­matice şi posturilor consulare acre­ditate în România pentru luna pre­cedentă;
– Formular 300 Decontul de taxă pe valoarea adăugată;
– Formular 301 Decontul special de taxă pe valoarea adăugată pentru luna precedentă;
– Formular 307 Declaraţia privind sumele rezultate din ajustarea taxei pe valoarea adăugată;
– Formularul 311. Se depune de persoanele impozabile al căror cod de TVA a fost anulat conform art. 316 alin. (11) lit. a) – e), lit. g) sau lit. h) din Codul fiscal şi care efectuează în perioada în care nu au cod valid de TVA, livrări şi/sau achiziţii /prestări de bunuri/ servicii care sunt obligate la plata TVA.
– Formular 390 VIES Declaraţia recapitulativă privind livrările /achi­ziţiile/prestările intracomunitare de bunuri pentru luna trecută.
Restul declaraţiilor au aceleaşi termene de raportare, respectiv de maxim 5 zile lucratoare de la sfârţitul lunii se depune declaratia 092, 12 decembrie este termenul-limită pentru depunerea formularului 010, 020 şi 070, şi 15 decembrie a declaraţiilor legate de accize şi a Declaraţia IN­TRASTAT, al cărei prag valoric este, şi în 2016, de 500.000 de lei pentru introducerile intracomunitare de bunuri şi de 900.000 de lei pentru expedierile intracomunitare de bunuri.

 

Reamintim datele până la care trebuie efectuate plăţile obligaţiilor fiscale:

-12 decembrie trebuie efectuate şi următoarele plăţi:
a)Plata taxei pentru servicii de reclamă şi publicitate.
b)Plata impozitului pe spectacole şi depunerea declaraţiei privind încasările din spectacole.
-15 decembrie
a)Plata anticipată de 50% din impozitul pe venitul din activităţile agricole – a doua tranşă (plătitori de împozit pe normă de venit) .
b)Contribuţia la asigurările sociale de sănătate, aferentă semestrului II din 2016 de contribuabili prezentaţi la litera a de mai sus.
21 decembrie: toate celelalte obligaţii fiscale care în celelalte luni sunt scadente în data de 25 ale lunii ( accize, TVA, impozite, taxe, contribuţii, etc).

About Administrator