Info pescar 9 februarie 2012

Articolul a fost vizualizat de 1,114 ori

Contract contestat pentru apele de munte

La nivelul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Durabile şi cel al Mediului şi Pădurilor a fost conceput un proiect de contract de administrare al apelor de munte valabil la nivel naţional. Proiectul se adresează acelor asociaţii de pescari care intenţionează să preia în administrare diferite râuri, pârâuri sau lacuri de munte. Din informaţiile provenite de la asociaţiile de pescari din Valea Jiului, pentru dreptul de pescuit pe râurile Jiul de Est şi cel de Vest este posibil ca ministerele amintite să perceapă o taxă de cel puţin 10.000 de lei anual, taxă considerată a fi total nejustificată şi mult prea mare pentru a putea fi suportată de către asociaţiile de pescari.

Proiect pentru turism piscicol

Conducerea Asociaţiei Pescarilor Sportivi Hunedoara a propus administraţiei locale din municipiul Hunedoara implicarea într-un turneu de pescuit sportiv în care să fie angrenate echipe ale oraşelor înfrăţite cu municipiul de pe Cerna. Este vorba cu precădere despre oraşe din Franţa şi Slovacia. Prin atragerea anumitor pasionaţi de pescuit în judeţul Hunedoara, se doreşte aducerea unui aport consistent la turismul local. Iniţiativa a primit un acord de principiu, urmând ca pe viitor să fie discutate detaliile legate de modul în care poate fi realizabil un astfel de proiect.

Patrule pe malul apelor

În anul precedent, Asociaţia Pescarilor Sportivi Deva, considerată a fi cea mai mare asociaţie independentă de pescari din judeţ, a întocmit, împreună cu organele de cercetare penală, un număr de 83 de procese verbale, sancţiuni şi avertismente adresate pescarilor surprinşi cu diferite nereguli în timp ce se aflau la pescuit. APS Deva are încheiate mai multe protocoale de colaborare cu diferite instituţii ale M.A.I, existând chiar protocoale ce presupun patrule pe timp de noapte şi de zi în punctele de interes pentru pescari indicate de către membrii asociaţiei. Astfel, spre exemplu, în perioadele în care scobarul urcă pe pârâul Căian, pentru faptul că sunt de notorietate acţiunile iresponsabile de braconaj, posturile de poliţie locale vor face patrule periodice pentru a-i surprinde în flagrant pe cei certaţi cu legea.

Tags: ,

About Bogdan Leu