Un hunedorean ne traduce ce spun stelele despre soarta noastră în 2017

Articolul a fost vizualizat de 1,498 ori

România, cu Soarele pe casa a opta, are frustrări mari, dar pentru că Jupiter va intra în Scorpion din toamnă, anul anunţă a avea şi aspecte benefice incontestabile.
A terminat matematică- informatică, la liceul pedagogic, iar apoi s-a specializat pe inginerie economică şi istorie. Pasionat încă de mic de planete şi stele, hunedoreanul Andrei Sora a ajuns să smulgă exclamaţii de surpriză, atunci când „citeşte viaţa” celor interesaţi în astrogramele pe care le face. Astăzi, Andrei explică pentru publicaţia REPLICA ce înseamnă, de fapt, astrologia, ce se arată pe harta astrală a României, dar şi ce ne aşteaptă, pe fiecare dintre noi, în 2017, după zodia în care ne-am născut.

pag 10-11 MARE
    Când vine vorba de astrologie, ce ar trebui să ştie hunedorenii?

    Astrologia nu este o ştiinţă, ci doar o filosofie. Sau, un sistem de credinţe filosofice, de cunoaştere. Un sistem de valori care se raportează la o cunoaştere a lumii nu într-un mod empiric, ci într-un mod intuitiv. Orice încercare de a transforma astrologia într-o ştiinţă este una… impractică, iluzorie. Astrologia porneşte de la filosofia hermetică şi se împarte în mai multe tipuri: astrologia europeană, cea pe care o cunoaştem cu toţii, cu zodii, de la Berbec, până la Peşti. Aşa zisul sistem tropical. Şi, mai este sistemul sideral sau cel vedic, din India, care este bazat mai mult pe constelaţii zodiacale. Mai este astrologia chineză şi… alte câteva sisteme astrologice mai mici: astrologia amerindiană şi chiar o astrologie africană. Întotdeauna oa­menii au fost fascinaţi de stele. Fas­cinaţia pentru cer a venit din aceea că cerul a fost, dintotdeauna, un tărâm interzis oamenilor: noi nu putem zbura! Puteam călători mai oriunde, pe pământ, puteam naviga pe mări, însă cerul ne rămânea cumva „închis”. De aici şi tendinţa oamenilor de a crede că zeii sau Dumnezeu este „în cer”.

    Totuşi, o astrogramă, de exemplu, pare să se bazeze pe nişte reguli de calcul foarte riguroase…

    E drept, „pare” matematică pură. Însă o ştiinţă, ca să fie obiectivă, trebuie să fie cuantificabilă. Întradevăr, astrologia este raţionalistă, dar nu este empirică. E o formă de cunoaştere, dar una neştiinţifică, deşi utilizează anu­mite ,,instrumente ştiinţifice”: geo­metria, aritmetica, astronomia. Ea porneşte de la ideea de arhetip, aşadar noi suntem doar încarnarea efemeră a unor arhetipuri, şi afirmă faptul că toate sunt interconectate, nu exista hazard. Spre exemplu, planeta roşie, Marte, a fost întotdeauna atributul bărbăţiei, al vigorii, al violenţei şi al războiului. Sigur, există reguli, fiecare planetă în sine, dar şi soarele şi luna, reprezintă ceva în astrologie. Fiecare semn zodiacal are alte valenţe, fiecare casă zodiacală are alte descrieri, fiecare unghi are alte explicaţii. Iar imaginea de ansamblu este dată de felul în care se combină toate acestea. Doza de ocultism este dată de faptul că nu se ştie exact de ce astrologia funcţionează.

    Când ai început să studiezi toate lucrurile astea?

    Cred că există şi o intuiţie la mijloc sau, poate, o predestinare! Când eram mic, eram fascinat… nu de astrologie, ci de astronomie. Aveam enciclopedii astronomice, eram fas­cinat de planete… Pe la 15-16 ani mi-am luat un telescop profesional… Uneori, în copilărie, când mă simţeam singur, mă uitam la cer şi mi se părea că sunt un fel de extraterestru pe pământ. Mă uitam spre cer şi mă gândeam că de acolo am… căzut, cumva. (Râde) Erau unele mici crize existenţiale, pe care le aveam şi pe la vârsta de şase-şapte ani. Apoi, în adolescenţă, astrologia mi se părea o chestie idioată, o superstiţie, deşi eram fascinat de ocultism. Într-o zi, însă, eram la calculator şi jucam un joc de strategie istorică (eu am terminat istoria). Televizorul era pe un canal unde o doamnă astrolog din Piteşti făcea o emisiune cu astrograme. Mai văzusem eu asta, dar eram sceptic şi mă gândeam că oamenii cred ceea ce vor să creadă. Eu eram la computer, dar o auzeam şi vedeam că primul te­lespectator i-a dat dreptate, apoi şi al doilea, al treilea, al şaselea, al şaptelea… Atunci mi-am zis: nu se poate! Ceva trebuie să fie la mijloc. Aşa am intrat pe internet şi am început să citesc astrologie europeană, în engleză. Am vrut să merg direct la sursă. Şi asa a început totul…

    Tu ai terminat mate­ma­tică-informatică la liceul peda­go­gic, iar apoi ai făcut inginerie eco­nomică şi istorie. Nu te-ai gândit niciodată să profesezi într-unul dintre cele două domenii?

    Ba sigur că da! La titularizare, am fost pe locul al doilea pe ţară, dintre cei care au terminat în sistem Bologna. Însă, nici chiar aşa, nu am reuşit să prind un post în învăţământ. Eu aş fi dorit să studiez istoria la Cluj, la Babeş-Bolyai, şi să ajung profesor universitar, dar, pentru că nu au fost resurse financiare, ca să mă întreţin, a trebuit să renunţ la varianta asta. Eu sunt mai excentric, aşa şi… e mai acceptabil să fii un profesor universitar excentric, decât un profesor de generală excentric… Planul doi a fost astrologia.

    Multă lume urmăreşte ­ho­­roscopul, unii chiar în fiecare zi. În ce fel crezi că ne poate ajuta astrologia?

    Ea ne poate oferi opor­tunitatea de a ne controla viaţa, de a nu ne lăsa controlaţi de viaţă. Eu, de exemplu,  eram foarte judecativ. De asta, nu prea am fost popular. Primul care a avut de câştigat de pe urma astrologiei am fost chiar eu: astrologia m-a ajutat să îmi corectez anumite defecte.

    Îţi mai aminteşti prima as­trogramă? Cum ai făcut-o?

    În afară de a mea… Greu de zis. Însă îmi amintesc că, după ce am început să studiez astrologia, aveam nevoie de „cobai”. De „cobai” care să îmi confirme sau să îmi infirme că putem găsi adevărul în astrologie şi, mai ales, să văd dacă eu sunt bun sau nu. Mă bucuram că reuşeam să fac astrograme foarte exacte şi, când oamenii doreau să mă răsplătească, financiar vorbind, mie nu-mi trebuia nimic. Mi se părea că e o joacă, mai degrabă… Pentru mine contează foarte mult în viaţă ca domeniul în care lucrez să fie unul pe care să am o stăpânire intelectuală cât mai deplină. Când am început, vroiam să fac o astrogramă atât de exactă, încât omul să fie nu doar mirat, ci chiar şocat!

    Celor care urmăresc horos­coapele generale, dintre care unele sunt difuzate chiar în fiecare di­mi­neaţă, ce le-ai spune?

    Acestea sunt mai degrabă comerciale, prin prisma faptului că sunt foarte, foarte generale. Destinul unor oameni poate să difere complet chiar şi dacă cei doi, să zicem, sunt născuţi şi la două minute diferenţă. În momentul în care generalizezi, pentru cele 12 zodii, calitatea, la nivel individual, este evident că scade. De altfel, chiar dacă ştii ce înseamnă fiecare aspect, în parte, ele trebuie corelate, aşa că nu oricine are cunoştinţele „brute” poate face asta. Eu am încercat să-i învăţ pe cei care mi-au cerut acest lucru, însă nu a funcţionat. Trebuie să fii cumva predestinat pentru asta, poate. Şi, neapărat, să ai o intuiţie trăsnet, care să îţi permită să corelezi eficient toate informaţiile redate.

    Din ceea ce vezi în astro­grame, oamenii mai pot schimba ceva sau totul este trasat de sus?

    Din păcate, din ceea ce am văzut eu până acum, în ceea ce priveşte evenimentele mari, importante, oamenii nu le-au putut schimba. Ţin minte că, mai demult, am făcut o astrogramă unui băiat. Toţi erau în jurul meu, ca la circ. Mi se arăta, pe acea astrogramă, că băiatul va sfârşi într-un mod stupid, într-o chestiune care ţine de electricitate. I-am spus ce am văzut. Cam doi ani mai târziu, băiatul a mers la pescuit, la Săuleşti. Când s-a întors, pe marginea căii ferate, cu undiţa în spate, s-a produs un arc electric, care i-a pus capăt zilelor. M-aş fi bucurat ca el să fi fost mai atent, în urma a ceea ce i-am spus eu. La final de emisiune, întotdeauna eu adaug că „Astrele predispun, dar omul dispune.”. De altfel, am încercat întotdeauna să-i fac pe oamenii cărora le citesc astrogramele să fie mai puternici, mai încrezători, să judece lucrurile mai critic, dar şi, în definitiv, să iluminez.

    Cât priveşte anul 2017, des­pre România ce ne poţi spune?

    Pornind de la harta natală României, cu Soarele pe Vărsător şi ascendentul pe Rac, înseamnă că este o ţară non-conformistă, dar şi tradiţionalistă. Oamenii au isteţime, inteligenţă, un spirit al libertăţii, dar, pe de altă parte, paradoxal, e un popor mult prea conservator. În ciuda spiritului uranian, inovativ, e un conflict puternic între modernitate şi rusticitate. Aceste două căi se bat, tot timpul, cap în cap. România, cu Soarele pe casa a opta, are frustrări mari. E o ţară care tot timpul e în pericol iminent, aproape de dezastru: aşa sunt astrele. La nivel de bani, de resurse, niciodată n-o să fie situaţia prea roz. Când vor fi perioade bune şi vor dura mai mult de şase-şapte ani, mai apoi, te poţi aştepta că sigur va urma o cădere. Jupiter este acum pe casa a patra, aşa că financiar nu se zăreşte nimic bun, în viitorul apropiat. Ba din contră, în teorie, undeva în toamnă-iarnă, ar exista ceva presiuni mai puternice, în plan financiar. Ori se cheltuie foarte mult, ori se pierde ceva. Sunt aspecte foarte bune pentru tinerii ţării şi se arată şi ceva populariate pentru România. La nivel de instituţii ale statului, însă, aspectele încă sunt negative. Saturn e pe casa a şasea, aşa că instituţiile statului vor rămâne, cumva „stricate” sever, încă vreo doi-trei ani, cel puţin. Ulterior, România, va „câştiga” nişte duşmănii, nişte adversităţi.
Harta României este una cu potenţial, însă probabil că cele mai multe piedici le punem chiar noi, românii.
Jupiter, mai întotdeauna marele benefic, pe casa a 12-a sugerează foarte multă spiritualitate şi salvarea divină, atunci când situaţia este cea mai gravă şi mai dură.

 

Pronostic 20pag 10-11 Foto17 pe zodii

    Iar la final, totuşi, spune-ne câte ceva şi despre fiecare zodie în parte. Cum ne va merge în 2017?

    Încep cu Berbecul. În teorie, până în octombrie berbecii vor avea o perioadă bună, când vine vorba de cuplu, de dragoste, de afaceri, tranzacţii şi litigii. Din octombrie încolo, vor avea mai mult succes la bani facili. Tot anul, din păcate, nu este prea grozav pentru călătorii în afara ţării. De la sfârşitul anului şi, chiar şi în anii următori, Berbecii vor avea puternice blocaje profesionale.

    Taurii se pot aştepta la un risc mare de accidente pentru ei sau pentru cei apropiaţi. La finele anului şi în anii următori se anunţă o perioadă mai neagră pentru şcolaritate şi, tot aspecte negative, legate de străinătate. Pe de altă parte, vor avea parte de evenimente în general favorabile, când discutăm de sănătate. De prin toamnă încolo se arată o doză mai mare de fericire în cuplu, în planul afectiv.

    Gemenii vor avea parte, până prin toamnă, de evenimente foarte bune legate de iubire, de sentimente, de câştiguri speculative. De asemenea, e o perioadă foarte bună pentru femeile din Gemeni, pentru a avea un copil. Din toamnă încolo, e o perioadă foarte bună în privinţa sănătăţii, raporturi de armonie cu colegii. La gemeni e paradoxal, pentru că, în chestiunile legate de cuplurile oficiale, aspectele par să fie negative şi dubioase tot anul. De la sfârşitul anului încolo, Gemenii ar trebui să fie foarte atenţi la un risc mai mare de incidente şi la o tendinţă de a se îndatora.

    Nativii din Rac, până în toamnă au evenimente foarte bune legate de casă, de mediul locativ. Din toamnă încolo, eveimente foarte constructive în dragoste. Cu sănătatea aspectele sunt negative, iar raporturile cu colegii sunt dezamăgitoare. Când vine vorba de finele anului 2017 şi în anii următori, li se arată o rupere în sfera cuplului: probleme în mariaj.

    Leii vor fi foarte isteţi, foarte inteligenţi în comunicare, abili în discurs, până prin toamnă. Din toamnă încolo se arată evenimente foarte bune pentru familie şi casă, dar raporturi mai reci cu copiii şi dezamăgiri legate de aceştia. Sănătatea le va scârţâi, de la finele anului, chiar şi în anii următori.

    Fecioarelor le va merge bine cu banii până în toamnă. Au şi o parte de evenimente favorabile pentru a-şi descoperi unele talente. Noroc la drum şi la călătorii. Familial, la nivele general, fecioarelor li se arată că în casă nu le va merge prea bine şi ar putea apărea stricăciuni. În schimb, din toamnă, Fecioarele vor avea acces la un nivel mai înalt de inteligenţă şi înţelegere. La finele anului şi în anii următori le va merge mai rău în plan sentimental.

    Balanţele vor fi anul acesta, până prin toamnă, omenoase, înţelepte, pline de energie. Din toamnă încolo, aspecte favorabile legate de bani şi de resurse materiale. Tot anul vor avea blocaje în comnicare şi vor resimţi asta semnificativ. Se arată un an cu tulburări familiale, de la finele anului şi în anii următori.

    Scorpionul va avea parte de noroc salvator până în toamnă şi se arată aspecte bune legate de îmbunătăţirea sănătăţii. Din toamnă încolo, se arată mult noroc, mult succes, multe reuşite şi o atitudine pozitivă, fermecătoare. Financiar se mai schimbă puţin situaţia, dar nu prea mult. De la sfârşitul anului vor fi mai aspri, mai duri în discurs, dar şi în gândire, chiar.

    Cei din Săgetător vor avea aspecte favorabile legate de prieteni şi amici până în toamnă. O bună parte din aspiraţiile lor pot lua o concretizare efectivă. În plus, astrograma arată că vor face progrese când vine vorba de sănătate şi spiriualitate. Şi în 2017 cei din Săgetător vor rămâne, cumva, mai posomorâţi, mai închişi şi mai tăcuţi şi anul ăsta. La finele acestui an, vreme de vreo câţiva ani, vor intra într-o perioadă mai limitantă din punct de vedere bănesc.

    Cei din Capricorn, cu Jupiter pe casa a zecea, vor avea, în general, succes pe partea carierei şi a succesului public. Din toamnă încolo, vor câştiga prietenia unor persoane importante, care îi vor ajuta destul de mult în viaţa lor. Probleme de sănătate, cu un iz cronic, când vine vorba de sănătate. De la sfârşitul anului încolo, vor deveni mai sobri, mai rezervaţi.

    Nativii din Vărsător, având aspectul pe casa a noua vor avea parte de o evoluţie spirituală destul de bună, până în toamnă. Aspecte mai bune legate de drumuri şi de călătorii, până în toamnă. Din octombrie încolo, li se arată o perioadă mai bună în planul carierei. Dezamăgirile cu prietenii continuă şi anul acesta. Idealurile lor pe termen lung par să fie cu unele defazări, iar de la sfârşitul anului se arată risc de boli cronice.

    Cei din semnul zodiacal al Peştilor vor avea parte de o protecţie în faţa accidentelor, a incidentelor, ba chiar şi e unele eventuale moşteniri, până în toamnă. Vor avea blocaje semnificative în carieră şi în profesie, iar reuşita, în mediul public, va veni mai greoi. Ulterior e o perioadă foarte bună pentru călătorii, pentru drumuri şi pentru o abordare principială a vieţii. În anii care vor urma, dezamăgiri din partea prietenilor şi a amicilor.

About Ada Beraru