Mircia Muntean a pierdut procesul la Tribunalul Bucureşti

Articolul a fost vizualizat de 916 ori

TOT MAI APROAPE DE BOXA ACUZAŢILOR

Contestaţia primarului Devei a fost respinsă ca neîntemeiată de magistraţi, dar soluţia poate fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti. Mircia Muntean a deschis o acţiune în instanţă pentru a scăpa de prima condamnare la patru ani de închisoare cu suspendare din dosarul retrocedări de terenuri prin abuz în serviciu. Celălalt proces privind „alcoolul la volan” a fost suspendat până se va clarifica prima condamnare a primarului Devei

pag 4 - Mircia Muntean
Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis, luni, 9 ianuarie 2017, res­pingerea ca nefondată a cererii con­damnatului Muntean Mircia, „având ca obiect constatarea intervenirii legii de dezincriminare (art.4 C.pen.), da­torită modificării elementelor con­stitutive ale infracţiunii de abuz în serviciu în formă calificată” pentru care a fost condamnat de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia.

Istoricul pe scurt
Primarul Mircia Muntean a fost condamnat, în septembrie 2013, la patru ani de închisoare cu suspendare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, într-un dosar din 2004, în care a fost acuzat că a încheiat tranzacţii ilegale de terenuri în care s-a stabilit un prejudiciu de 360.000 dolari.  În iunie anul trecut, la câteva zile după ce a fost ales primar, Mircia Muntean a fost judecat pentru că a condus un au­tovehicul sub influenţa băuturilor alco­olice. Judecătorii i-au aplicat o pe­deapsă de 2 ani închisoare cu exe­cu­tare, la care au adăugat pedeapsa an­terioară de 4 ani închisoare, „urmând ca inculpatul Muntean Mircia să execute, în total, pedeapsa principală de 6 (şase) ani închisoare”, după cum se arată în hotărârea instanţei. Procesul a fost suspendat din cauza contestaţiei prin care primarul invocă o decizie a Curţii Constituţionale. Deocamdată, demersul său a eşuat. Mai are o şansă la Curtea de Apel Bucureşti, după care se va relua judecarea apelului în dosarul „Alcoolul la volan”.

Tags: , ,

About Marcel Bot