Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 1,185 ori

CERERI APIA. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că, până la data de 31.01.2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie – 31 decembrie 2016 (trim. IV al anului 2016).
ANAF. Formularul 088, referitor la înregistrarea în scopuri de TVA a firmelor, va dispărea începând cu data de 1 februarie 2017, a anunţat, vineri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Formularul de înregistrare în scop de TVA (088), introdus în vara anului 2015, a fost simplificat la jumătatea anului trecut, prin reducerea numărului de întrebări de la 20 la 13 şi a numărului de seturi de documente de la 8 la 3.
STOP EXPORT. Guvernul a aprobat o Hotărâre care prevede, printre altele, că pot fi interzise exporturile de energie electrică în situaţii de criză, în perioada 16 ianuarie – 15 februarie 2017, informează Ministerul Energiei.
INFLAŢIE. Rata anuală a inflaţiei a fost -0,5%, la finalul lunii decembrie din 2016, sub prognoza Băncii Naţionale a României (BNR) de -0,4%, reiese din datele Institutului Naţional de Statistică (INS).
BUGET FĂRĂ “GAURĂ”. Consilierul guvernatorului Băncii Naţionale, Lucian Croitoru, a declarat,  pentru Digi24,  că gaura de 10 miliarde de euro despre care vorbeau social-democraţii nu există. “Nu este vorba de nicio gaură, de la un an la altul bugetul nu-şi transformă resursele. Noul an fiscal începe de la 0, cu veniturile pe care le planifică să le corecteze şi cu cheltuielile pe care le planifică a le face. Deci nu există legătură între ele”, a declarat Lucian Croitoru.
TABERE DE LUX. Elveţia este destinaţia momentului pentru taberele dedicate copiilor şi adolescenţilor. Potrivit IntegralEdu, companie care oferă consultanţă educaţională şi este conectată în prezent cu peste 300 de centre educaţionale, licee şi universităţi care organizează tabere educaţionale, la nivel internaţional, costurile unei tabere de două săptămâni în Elveţia variază între 2.500 de franci elveţieni şi 5.500 de franci elveţieni.

Tags: ,

About Administrator