Vasilică Potecă preia conducerea în locul lui Viorel Arion

Articolul a fost vizualizat de 906 ori

Conducerea organizaţiei locale a PNL Hunedoara a fost dizolvată în şedinţa de vineri, 13 ianuarie 2017, a Biroului Politic Teritorial. Liberalii l-au desemnat pe Vasilică Potecă (foto), secretar general al organizaţiei judeţene, să conducă filiala municipală până la organizarea alegerilor. De asemenea, consilierului judeţean Valeriu Bejinariu i-a fost retras sprijinul politic şi-şi va pierde postul, locul lui urmând să fie ocupat de Florin Oprişa.

PNL HUNEDOARA
Florin Roman, preşedintele in­terimar al PNL Hunedoara, anunţa schimbarea lui Viorel Arion cu câteva ore înainte de şedinţă, pe parcursul unei conferinţe de presă.
„Rezultatele în municipiul Hune­doara au fost proaste. Punct. Eu îl aştept pe domnul Arion cu un gest vis-a-vis de rezultate. Eşti preşedinte de organizaţie – îţi asumi. Nu vreau să-i dau o veste proastă astăzi (vineri, 13 ianuarie) că e ziua lui, dar aştept un gest de onoare. Nu de ziua dumnealui, că nu vreau să-i stric ziua şi vă rog nu insistaţi fiindcă, sincer nu vreau să-i stric omului ziua”, a spus Florin Roman. Până la urmă liderul PNL i-a stricat-o pentru că în Biroul Politic Teritorial a supus la vot dizolvarea conducerii municipale şi liberalii prezenţi au votat „pentru”.

Când vor fi alegeri în PNL
Liberalii se pregătesc să iasă din interimat şi să-şi legitimeze o con­du­cere aleasă statutar.
La nivelul Biroului Politic Naţional există două curente de opinie privind ieşirea din interimat a Partidului Naţional Liberal. Unii ar vrea să grăbească alegerile şi să fie organizat un congres la 15 martie 2017, alţii cred că termenul e prea scurt pentru a se organiza alegeri de jos în sus. Cei din urmă propun data de 15 mai pentru congres. O decizie în această privinţă e de aşteptat să se ia la prima şedinţă a BPN.

About Marcel Bot