Consiliul Judeţean Hunedoara scoate cumpărăturile directe la vedere

Articolul a fost vizualizat de 844 ori

Administraţia judeţeană revine la o decizie mai veche (din 2015) şi afişează pe site-ul instituţiei toate cumpărăturile făcute din bani publici, indiferent de suma cheltuită. Promisiunea a fost făcută de preşedintele Mircea Bobora la finalul ultimei şedinţe de Consiliu din ianuarie 2017.

 

p4 - achizitii directe
Provocarea a fost aruncată de Oana Frânc, consilierul judeţean PNL, care i-a atras atenţia preşedintelui Mircea Bobora că pagina de net a Consiliului Judeţean Hunedoara nu este ac­tua­lizată la categoria „achiziţii directe”.
„Consider că, în continuare, trebuie să i se dea finalitate acestei hotărâri în spiritul transparenţei decizionale şi pentru a elimina eventualele semne de întrebare privind achiziţiile directe care trebuie publicate în continuare pe site-ul Consiliului Judeţean”, susţinea Frânc în interpelarea sa.
Mircea Bobora a reacţionat prompt, susţinând că administraţia pe care o conduce nu are nimic de ascuns şi că toate cumpărăturile directe se vor face la vedere. „Să fiţi convinsă că (achiziţiile directe) vor fi publicate pe site-ul Consiliului Judeţean. Vă promit – asta unu la mână. Şi, doi, probabil că o perioadă nu s-au făcut achiziţii. Trebuie să subliniez că această lipsă de pe site se datorează lipsei de investiţii şi de achiziţii. Şi ca să fie în cunoştinţă de cauză toată lumea: în momentul în care vor fi achiziţii făcute, ele vor fi pe site în spiritul transparenţei”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele CJ Hunedoara.
Achiziţiile directe sunt acele cum­părături cu bani publici care se fac fără licitaţie, de aici şi suspiciunea că se dau cu dedicaţie, pe sub mână.

About Marcel Bot