Primarul Bobouţanu infirmă acuzaţiile aduse senatorului Hărău

Articolul a fost vizualizat de 1,067 ori

Acuzaţiile aduse senatorului Carmen Hărău de ecologis­tul Bogdan Giurgiu s-au dovedit, din nou, neîntemeiate. Primarul Dan Bobouţanu a transmis, printr-o adresă ofi­cială, că hotelul familiei Hărău este construit cu respec­ta­rea legislaţiei în vigoare. Mai mult, din înscris reiese că ecologistul ştia că hotelul se ridică legal, fiindcă mai pri­mi­se informaţiile corecte, urmare a unor scrisori anterioare.

p4 - MAIN hotel
La sfârşitul anului trecut, Bogdan Radu Giurgiu, consilier local din par­tea PER în municipiul Hunedoara, cerea Primăriei să mute hotelul fa­miliei Hărău cu 40 de metri mai de­parte de Castelul Corvinilor.
Din declaraţiile ecologistului reieşea că el personal ar fi făcut investigaţii temeinice care duc la concluzia că imobilul este amplasat nelegal în zona de protecţie a monumentului. „Inves­tigaţiile” ecologistului s-au dovedit un spectacol ieftin din categoria atacurilor care au făcut din Carmen Hărău po­liticianul cel mai hăituit mediatic din Hunedoara ultimilor cinci ani.
Propunerea ecologistului
La data de 20 decembrie 2016, în şedinţa Consiliului Local Hunedoara, ecologistul Bogdan Radu Giurgiu spunea că a descoperit prin propriile investigaţii că amplasamentul nu res­pectă legislaţia. Potrivit consilierului ecologist, avizul dat de Direcţia Ju­deţeană de Cultură Hunedoara nu a respectat legea care stabileşte zona de protecţie a monumentului istoric. Pe parcursul documentării sale, Giurgiu nu a fost interesat de păre­­rea celor de la Direcţia pentru Cultură, nici de ceea ce spun specialiştii Comisiei zonale a monumentelor de for public de la Timişoara şi nici de părerea arhitectului şef al judeţului. În schimb, consilierul PER a emis o soluţie în privinţa presupusului abuz. „Propunerea mea este să-şi mute (Carmen Hărău, n.red.) hotelul cu 40 de metri”, a spus Giurgiu la intervenţia primarului Dan Bobou­ţanu, care l-a întrebat ce-i de făcut în situaţia dată.
Răspunsul primarului Bobouţanu
Juriştii Primăriei Hunedoara au stabilit că „investigaţia” ecologistului e neîntemeiată. „Referitor la „Hotel D+P+2E, sală de festivităţi D+P sis­tematizare pe verticală şi împrejmuire proprietate” autorizat prin AC nr. 151/02.09.2015 s-au urmat toate procedurile impuse de lege pentru avizarea şi aprobarea documentaţiei de urbanism, respectiv s-au obţinut avi­zele cerute de lege pentru construcţiile din zona de protecţie a monumentelor istorice, avizul nr. 19/Z/P/25.06.2015 al Direcţiei Judeţene pentru Cultură, în care se menţionează fişa de avizare nr. 795/29.05/2015 şi analizarea proiec­tului în comisia zonală a monu­mentelor nr. 12, de la Timişoara, din data de 10.06.2015 şi avizul nr. 6/24.04.2015 al arhitectului şef din cadrul Consiliului Judeţean Hune­doara”, scrie în adresa semnată de primarul Dan Bobouţanu, care ne-a confirmat şi verbal că, într-adevăr, aşa stau lucrurile, „chiar dacă unora nu le convine răspunsul nostru”. Iniţial n-am prins sensul aluziei, dar…
Detaliile fac diferenţa
În răspunsul scris al Primăriei Hu­nedoara apare un detaliu care aruncă în aer buna credinţă a ecologistului: „Precizăm că aceste din urmă in­formaţii (cele legate de hotel, n.red.) v-au mai fost transmise urmare a unor scrisori anterioare”, se arată în adresa semnată de primar.
Aşadar, ecologistul era la curent cu legalitatea construcţiei pe care ar fi vrut s-o mute cu 40 de metri şi totuşi a continuat să arunce cu acuzaţii şi verdicte. Ce dovadă mai bună că senatorul Carmen Hărău este ţinta unui linşaj public şi mediatic?

About Marcel Bot