Declaraţie de presă

Articolul a fost vizualizat de 962 ori

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

Bucureşti, 1 februarie 2017
stg sus - Copie
Ref.
Senatorul Carmen Hărău avertizează – aşa cum a fost construit bugetul pentru 2017, mediul de afaceri din România să se aştepte la ceea ce poate fi mai rău!

iconita

Senatorul PNL Carmen Hărău şi-a exprimat în mod public îngrijorarea faţă de proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2017, varianta pusă în consultare publică de către Ministerul Finanţelor Publice în data de 27 ianuarie:
„Îmi exprim public regretul că românii au fost înşelaţi la alegerile parlamentare din de­cem­brie!
Coa­liţia PSD-ALDE a profitat în mod necinstit de neajunsurile şi dificultăţile pe care le întâmpină cea mai mare parte a populaţiei, în viaţa de zi cu zi, şi au amăgit-o că ei au descoperit fântâna nesecată cu bani, din care vor finanţa toate pro­misiunile electorale.
Din păcate, proiectul de buget asumat ne arată negru pe alb că Guvernul PSD-ALDE nu are nicio soluţie miraculoasă, nu are soluţii economice sustenabile, şi că, aşa cum au încropit cifrele din programul bugetar, trebuie să ne aşteptăm la ceea ce-i mai rău pentru ţară.
Nu este de mirare că au dorit să-l adopte cât mai rapid, fără avizele necesare, fără respectarea tuturor prevederilor legale din Legea nr. 500/2002 a finanţelor publice. Au vrut, cum le stă în obicei, să ascundă adevărul. De exemplu, educaţia are cei mai puţini bani, iar pentru modernizarea şcolilor fără avize de funcţionare nu sunt prevăzute deloc sumele necesare realizării inves­ti­ţii­lor! Sănătatea este la fel de vitregită, investiţiile fiind din nou amânate.
Schemele de ajutor pentru micile afaceri au şi ele de suferit, alocările fiind tăiate într-un total dispreţ faţă de cei care muncesc şi produc valoare adăugată.
Şi mai grav mi se pare faptul că Guvernul va îngropa în datorii majoritatea administraţiilor publice locale, în special cele de mici di­mensiuni, la comune şi oraşe, de­oa­rece le-a încărcat cu plăţi, dar nu le-a alocat şi sumele necesare. Sper ca măcar promisiunea legată de majo­rarea punctului de pensie la 1.000 de lei să şi-o respecte acest guvern.”
Carmen Hărău este convinsă că povara promisiunilor PSD se va baza exclusiv pe umerii întreprinzătorilor mici şi mijlocii, dar şi pe buzunarul angajaţilor:
„Nu trebuie să fii un mare expert în finanţe ca să îţi dai seama că bugetul este construit pe fantezii, pe cifre nerealiste, pe prognoze false şi pe estimări de venituri care nu se vor realiza. Îngrijorarea mea majoră este legată de faptul că, începând cu a doua parte a anului, Guvernul PSD-ALDE va da din colţ în colţ ca să susţină bugetul şi veniturile ne­realizate, iar, pentru acest lucru, în totală disperare, nu vor avea la în­demână decât două posibilităţi: fie să crească din nou fiscalitatea, fie să măcelărească o parte importantă din investiţiile publice, cele puţine, care au mai rămas netăiate. Oricare dintre cele două măsuri vor avea acelaşi efect asupra mediului de afaceri: închiderea afacerilor şi trimiterea oamenilor în şomaj. Este responsa­bilitatea mea, ca senator, să avertizez asupra pe­ricolului adoptării acestui buget, în forma promovată de Gu­vern. Este un buget care va frâna eco­nomia, care va tăia din speranţele oa­menilor.” a mai adăugat Carmen Hărău, PNL.

Biroul de presă al senatorului PNL
Eleonora-Carmen HĂRĂU

About Administrator