Doi şoferi au testat rezistenţa gheţii peste lacul Cinciş

Articolul a fost vizualizat de 1,083 ori

Întreaga suprafaţă a Lacului Cinciş, unul dintre cele mai întinse din judeţul Hunedoara, s-a transformat într-un imens patinoar pe care şoferii teribilişti îşi riscă viaţa, circulând cu maşinile.

MAIN  (2)
Temperaturile scăzute care s-au men­­ţinut în ultimele săptămâni au făcut ca întreaga suprafaţă a luciului de apă al Lacului Cinciş să îngheţe.
La mal, grosimea stratului de gheaţă depăşeşte 20 de centimetri, iar turiştii se aventurează spre larg, cu săniile, patinele, bicicletele şi motociclete. Cei mai teribilişti dintre vizitatorii în­tinderii îngheţate au fost doi tineri din Hunedoara. Unul dintre ei a intrat pe luciul îngheţat cu un Jeep, în timp ce alt şofer a condus un automobil sport, dotat cu lanţuri. „Să laşi uşa deschisă la maşină, ca să poţi sări din ea, dacă gheaţa va crăpa”, a fost sfatul dat de prieteni şoferului maşinii 4 x 4 intrată pe patinoarul Lacului Cinciş.
Un alt tânăr l-a urmat, circulând cu viteză şi făcând drifturi pe gheaţă, iar imaginile cu cei doi au fost publicate pe o reţea de socializare.
Gheaţa care acoperă apele adânci de peste 30 de metri în unele locuri s-a dovedit rezistentă, chiar dacă şoferii au patinat cu roţile maşinilor pe ea, în largul barajului. MAIN  (1)
Autorităţile nu re­comandă oa­menilor astfel de activităţi. „Deşi astfel de activităţi nu sunt infracţiuni, le recomandăm şoferilor să nu îşi rişte astfel viaţa, aventurându-se cu au­toturismele pe lac”, a declarat Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al In­spec­toratului de Poliţie al Judeţului Hunedoara.
În ultimele zile, câteva zeci de turişti care au ajuns în zona de agrement au publicat fotografii pe care le-au făcut de apele îngheţate.
Lacul Cinciş reprezintă una dintre marile atracţii turistice din îm­prejurimile municipiului Hune­doara.
A fost amenajat în anii 1960, pe vatra a cinci sate din Ţinutul Pădu­renilor, pentru a alimenta combinatul side­rurgic al Hunedoarei şi municipiul aflat la circa 10 kilometri, iar volumul său a ajuns la peste 30 de milioane de metri cubi de apă.

About Daniel Guta