Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 928 ori

DEBITORI. Numărul persoanelor fizice înregistrate la Biroul de Credit cu restanţe mai mari de 30 de zile la bănci şi instituţii financiare nebancare a crescut cu 20.496, la 635.844 în decembrie, faţă de nivelul din luna noiembrie, se arată în datele Băncii Naţionale a României.
NU SE SCUMPEŞTE. Creşterea preţului la curentul electric va fi suportată exclusiv de către companii şi nu se va regăsi în facturile populaţiei, a declarat Radu Tudorache, secretar de stat în Ministerul Energiei. Acesta a spus că nu suspectează posibile tranzacţii oculte pe bursa de energie.
PRIMA CASĂ. Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a anunţat că au mai rămas circa 175,5 milioane lei disponibili pentru garanţii în cadrul programului “Prima casă”, deşi pe 27 ianuarie arăta că plafonul a fost depăşit, conform unui comunicat de presă al instituţiei.
SCUT 2017. Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a declanşat “Operaţiunea Scut 2017”, prin intensificarea controalelor la frontieră, în trafic, dar şi în pieţe, târguri şi oboare, pentru combaterea traficului ilicit de ţigarete, se arată într-un comunicat al ANAF remis marţi. Piaţa neagră a ţigaretelor a înregistrat în 2016 un nivel mediu de 16,8%, în creştere faţă de media anuală din 2015, care a fost 16%,
DE RĂU NU-I BUN. Bugetul de stat pe anul 2017 este ambiţios pe partea de venituri, iar pe partea de cheltuieli este optimist, având în vedere cum s-au efectuat acestea în anii precedenţi, a declarat, marţi, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu. Bugetul pentru 2017 se va încadra în ţinta de deficit de sub 3% din PIB, a declarat, luni, prim-ministrul Sorin Grindeanu, în deschiderea şedinţei plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Potrivit acestuia, veniturile bugetare proiectate pentru 2017 sunt estimate la 254,717 miliarde de lei, respectiv 31,3% din PIB.
ZIUA INDRĂGOSTIŢILOR. Cuplurile care doresc să petreacă Ziua Îndrăgostiţilor în afara ţării aleg, cu preponderenţă, city break-uri în capitalele sau marile oraşe europene. Potrivit Paravion, cea mai mare agenţie de turism online din România, bugetul mediu alocat de către îndrăgostiţi pentru un weekend romantic în Europa se ridică la 300 de euro de persoană.

About Administrator