Fermierii din judeţ pot depune, din 1 martie, cererile pentru subvenţii

Articolul a fost vizualizat de 808 ori

Fermierii din judeţul Hunedoara pot depune, începând cu data de 1 martie, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), cererile unice de plată pentru campania 2017. Conform unui ordin al Ministerului Agriculturii, sesiunea de depunere de cereri se desfăşoară până în data de 15 mai.

subventii

APIA Hunedoara demarează cam­pania de depunere a cererilor în perioada 1 martie – 15 mai.
Cererile unice de plată pot fi depuse şi după acest termen, în termen de 25 de zile calendaristice, cu o reducere de 1% pentru fiecare zi lucrătoare a sumelor la care fermierul ar fi avut dreptul dacă cererea unică de plată ar fi fost depusă până la data de 15 mai. Potrivit unui Ordin al ministrului agriculturii, aprobat pe 3 februarie 2017, au fost fixate termenele pe care trebuie să le respecte APIA pentru plata subvenţiilor cuvenite fermierilor români pentru anul de cerere 2017. Astfel, în perioada 1 martie – 15 mai 2017, fermierii hunedoreni pot solicita la APIA subvenţiile pentru anul 2017. În intervalul 1 iunie – 1 iulie 2017, se va efectua controlul administrativ, inclusiv controlul preliminar al ce­rerilor unice de plată, eşantionarea acestora şi transmiterea eşantioa­nelor.
În perioada 1 iulie – 1 octombrie 2017 se va efectua controlul la faţa locului pentru cererile unice de plată eşan­tionate la controlul în teren, iar în data de 15 octombrie 2017 se va efec­tua plata avansului pentru campania 2017.
Începând din 1 decembrie 2017 şi până în 31 martie 2018, APIA va efectua plata regulară a subvenţiilor aferente anului de cerere 2017.
Acte necesare
La depunerea cererii unice de plată, fermierii trebuie să prezinte la APIA o serie de documente de identificare, pe lângă cele de utilizare a terenului sau diversele adeverinţe care se cer.
Documente necesare: copie de pe cartea de identitate/buletinul de identitate/paşaport/certificatul de înregistrare la oficiul registrului comerţului/certificatul de înregistrare fiscală, după caz, iar în cazul reprezentantului, copie de pe datele de identificare, respectiv carte de iden­titate/buletin de identita­te/pa­şaport; dovada deţinerii unui cont bancar activ; procura notarială, în cazul în care fermierul persoană fizică împuter­niceşte o persoană pentru depunerea cererii unice de plată în numele său sau pentru a-l reprezenta în relaţia cu APIA.

About Administrator