Haralambie Vochiţoiu, demis de Băsescu de la şefia PMP Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 547 ori

Traian Băsescu i-a destituit pe toţi preşedinţii de organizaţii judeţene PMP care s-au plasat sub pragul electoral de cinci la sută în alegerile parlamentare. Între cei 19 demişi se află şi fostul senator Haralambie Vochiţoiu. Şefia partidului va fi asigurată de deputatul Ion Tabugan, din Caraş-Severin, până la organizarea alegerilor interne.

vochitoiu out
Cel mai harnic senator hunedorean din legislatura 2012-2016, Haralam­bie Vochiţoiu, a rămas de căruţă şi la partid, după ce a ratat intrarea în Camera Deputaţilor.
Fostul lider al PMP Hunedoara a anunţat că va sta o vreme pe tuşă, fără să se înscrie în cursa internă pentru recuperarea preşedinţiei partidului. N-ar fi prima dată când Vochiţoiu apare şi dispare, meteoric, de pe scena pu­blică. Fostul senator a intrat în politică prin Partidul Socialist al Muncii, formaţiune politică pe care a trădat-o în interes personal după ce a ajuns consilier judeţean. A migrat la PDSR-ul condus de Adrian Năstase şi a fost recompensat cu postul de director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Dat afară din PSD, Vochiţoiu a reuşit să ajungă, după alegerile din 2012, senator PP-DD la redistribuirea voturilor. Pe parcursul mandatului a trecut la UNPR şi de acolo la PMP, prin fuziunea celor două partide.

About Marcel Bot