Facultate de asistente medicale la Deva

Articolul a fost vizualizat de 1,016 ori

Din toamnă va funcţiona o facultate de asistente medicale la Deva, anunţă Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara. Potrivit informaţiilor furnizate, instituţia de învăţământ va fi de stat, cu durata studiilor de patru ani.

bobora cj asistente
Facultatea va funcţiona sub tutela Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara. Este vorba despre un parteneriat între ad­ministraţia judeţeană, Spitalul Jude­ţean de Urgenţe şi Universitatea de Medicină, instituţii care vor suporta în comun costurile de funcţionare.
„E un proiect pe care l-a generat Laurenţiu Nistor cu Demeter Ioan, directorul medical al Spitalului (Ju­deţean de Urgenţe Deva), noi l-am preluat şi vrem să-l punem în operă la toamnă”, a declarat Mircea Bobora, preşedintele Consiliului Judeţean Hunedoara.
Carieră universitară pentru doctorii deveni
Preşedintele Bobora spune că discu­ţiile sunt avansate, au existat întâlniri între şefii administraţiei judeţene şi conducerea Universităţii de Medicină din Timişoara, prilej cu care au fost stabilite detaliile parteneriatului. „Facul­tatea va fi undeva la liceele de sus (de pe Titu Maiorescu), sunt fixate toate detaliile, rămâne ca rectorul să se ocupe de relaţia cu ARACIS pentru autorizare şi confirmare. Mai mult decât atât, ca să laud şi Deva nu numai Petroşaniul, la ultima întâlnire pe care am avut-o la Spitalul Judeţean am avut plăcerea să văd 19 medici, doctori în zonele lor de competenţă, care au şi oportunitatea ca în viitorul centru universitar să-şi predea materia, să fie lectori, conferenţiari, deci cadre didac­tice”, a mai spus Bobora.

About Marcel Bot