Coaliţia PSD – ALDE înşală din nou aleşii locali

Articolul a fost vizualizat de 680 ori

Comunicat de presă       21 februarie 2017

Plenul Senatului a luat în dezbatere proiectul de lege pentru aprobarea OUG 2/2017, care prevede, printre altele, şi creşterea salariilor unor categorii de angajaţi remuneraţi din fonduri publice.
PNL consideră benefice modificările salariale care contribuie la creşterea nivelului de trai al multor categorii sociale. Cu toate acestea, dezbaterile care au avut loc în Comisia de Muncă au clarificat, cu atât mai mult, nevoia elaborării Legii salarizării unitare a bugetarilor, deoarece aceste cârpeli legislative au determinat anomalii şi discrepanţe salariale cu un impact negativ în societate.
Partidul Naţional Liberal, consecvent principiilor asumate de susţinere a tuturor categoriilor de aleşi locali – primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consilii judeţene – a propus, cu ocazia dezbaterilor din comisii, dar şi în plenul Senatului, un amendament prin care doreşte ca funcţiile enumerate anterior să beneficieze, de asemenea, de creşteri salariale, cu atât mai mult cu cât prin aplicarea OUG 2/2017 anumite categorii de funcţionari publici sunt mai bine plătite decât aleşii de la nivel local.
Deşi, la întâlnirea cu reprezentanţii Asociaţiei Primarilor de Comune, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a promis susţinerea edililor, la doar o zi distanţă după promisiunea făcută, dând dovadă de ipocrizia caracteristică, re­prezentanţii PSD şi ALDE au respins amendamentul propus de senatorul Carmen Hărău, prin care erau susţinuţi aleşii locali.
“Este regretabil dublul limbaj al Coaliţiei guverna­mentale PSD – ALDE, prin care se dă dovadă de lipsă de onestitate politică şi lipsă de preocupare pentru re­cunoaşterea importanţei muncii primarilor”, a precizat senatorul PNL Carmen Hărău.


    Grup PNL Senat

Tags: ,

About Administrator