City-break-ul, noul stil blitz de a face turism al românilor

Articolul a fost vizualizat de 764 ori

 

city break

City break-ul este una dintre principalele opțiuni de vacanță pentru 31% dintre români în 2017, după vacanța la mare și drumeții.
Pentru mai mult de un sfert dintre români a economisi bani la biletele de avion este cel mai important aspect în planificarea unei călătorii.
Cele mai ieftine bilete de zbor pot fi găsite cu 55 de zile înainte de plecare. Rezervând călătoria din timp, se pot reduce costurile cu până la 42%.
Conform datelor momondo.ro, tarifele de zbor pot varia destul de mult, în funcție de ziua și ora plecării. De obicei, cele mai ieftine zboruri pot fi găsite în zilele de marți seara, iar cele mai scumpe duminică dimineața.
Dacă apelaţi la o agenţie pentru un city-break, trebuie să ştiţi că un preţ de 120 -150 de euro la un hotel de 3* cu mic dejun e un pret super bun! Cele mai scumpe “evadări” de week-end costă 300 de euro, diferenţa de preţ fiind impusă de compania aeriană cu care zburaţi, calitatea hotelului, sau numărul de nopţi.
Barcelona este cea mai populară destinație în topul city-break-urilor pe care călătorii români le au în plan în această primăvară, potrivit operatorilor din turism.
Cele mai populare zece rute în rândul românilor sunt: Barcelona, Londra, Roma, Paris, Amsterdam, Lisabona, Madrid, Milano, Berlin și Praga.
Ce include un city-break?
Transport cu autocarul sau cu avionul! Din lipsă de timp ele se fac de obicei cu avionul. Cazare 2 sau 3 nopţi! La hoteluri de 3* sau 4*! De obicei, plasate în zone semi-centrale! Adică nu chiar în buricul târgului, dar la distanţă de mers pe jos de centru.
De obicei, city-break-urile se fac în week-end! De vineri până duminică, sau până luni.
Ele au fost special create pentru oamenii zilelor noastre, obosiţi, fără timp, care nu îşi permit prea des o vacanţă dar care iubesc city-break-urile tocmai fiindcă le dau posibilitatea să fugă din cotidian peste week-end, să se detaşeze şi să-şi încarce bateriile.

About Administrator