Călătorii gratuite cu trenul în Europa pentru tineri

Articolul a fost vizualizat de 711 ori

Deputatul european Siegfried Mureşan de la Partidului Mişcarea Populară (PMP) propune Parlamentului European o lege care să asigure abonamente gratuite la tren, de o lună, pentru tineri, ca să viziteze Europa.

trenuri
Programul „Discover EU” este pentru fiecare tânăr din Uniunea Europeană care împlineşte 18 ani şi ar dori să viziteze Europa. Finanţarea ar urma să vină de la bugetul UE, iar abonamentele să fie valabile pe liniile feroviare din 30 de ţări europene.

Argumentele euro-deputatului PMP

„Susţin finanţarea Programului „Discover EU” din Bugetul UE pentru 2018 deoarece cred cu tărie în beneficiile pe care un astfel de program le oferă atât tinerilor europeni, dar şi Uniunii Europene, în ansamblul ei. Contactul direct cu oameni şi culturi diverse din întreaga Europă le oferă ocazia tinerilor să înţeleagă mai bine valorile pe care se bazează Uniunea Europeană, avantajele care decurg din apartenenţa la UE şi să descopere diversitatea şi frumuseţea continen­tului nostru. Este, în acelaşi timp, chiar o obligaţie pentru noi să le oferim generaţiilor viitoare posibilitatea de a cunoaşte beneficiile apartenenţei la Uniunea Europeană, ceea ce poate deveni un bun şi necesar instrument prin care putem combate populismul euro-sceptic şi propaganda antieuro­peană la care suntem tot mai des supuşi. Mai mult, acest program poate să devină un real sprijin şi pentru viitoarele cariere ale tinerilor. Studiile arată că peste 64% dintre angajatorii europeni acordă o mare importanţă experienţei internaţionale a viitorilor angajaţi. Nu în ultimul rând, acest pro­gram va sprijini şi mai mult turismul de tip low-cost, dedicat tinerilor care nu dispun de foarte mulţi bani pentru a călători”, este de părere deputatul european Siegfried Mureşan.

About Marcel Bot