Care sunt cele mai populare beneficii pe care patronii români le dau angajaţilor

Articolul a fost vizualizat de 640 ori

Bonurile de masă sunt cel mai frecvent întâlnite beneficii în pachetele de recompensare a angajaţilor români, având în vedere că 87% dintre angajaţii din companiile private primesc astfel de tichete valorice, arată rezultatele stu­diului salarial şi de beneficii realizat de firma de con­sultanţă în mana­ge­ment şi executive search Korn Ferry Hay Group.

avantaje salariati
Abonamentele la clinici private în top
Pe locul doi în topul celor mai po­pulare beneficii se află abo­namentele sau asigurările de săntătate la operatorii de servicii medicale private, beneficiu primit de către 84% dintre angajaţii români. De asemenea, 79% dintre angajaţii din multinaţionale primesc beneficii legate de vacanţă, cum ar fi, de exemplu, tichetele pentru călătorii.
Maşina de serciciu, mai răspândită la noi decât în UE
Maşina de serviciu este un beneficiu acordat în cadrul a trei sferturi dintre com­paniile care au participat la cerce­tare, însă acesta este oferit numai unei părţi dintre angajaţi. În general, compa­niile acordă maşini de serviciu angaja­ţilor din top management sau angaja­ţilor care lucrează în vânzări. Cu toate acestea, maşina acordată la nivel de top management este un beneficiu atipic în Ro­mânia, pentru că nu este atât de frec­vent întâlnit în alte state, dar este utilizat pentru motivarea managerilor, pentru că sistemul de impozitare din România a acestui beneficiu este foarte avantajos.
Beneficii rarităţi
Cel mai puţin întâlnite beneficii în rândul angajaţilor din companiile din România sunt discounturile la achiziţia de acţiuni (2% din companii acordă acest beneficiu), împrumuturile pentru cumpărarea unei case (3%) sau sprijin pentru educaţie (10%).
Studiul Korn Ferry Hay Group a fost realizat anul trecut pe un eşantion de 308 companii din România, majo­ritatea companii multinaţionale.

About Administrator