Se poate circula pe încă un tronson din Autostrada Lugoj – Deva

Articolul a fost vizualizat de 786 ori

Primul tronson de autostradă dat în folosinţă în 2017 a fost porţiunea de circa 15 kilometri din Lotul al doilea al Autostrăzii Lugoj – Deva. Din această săptămână, hunedorenii care se îndreaptă spre Timişoara pot intra pe autostradă de la Margina.


MAIN Inaugurare
De luni, 6 martie 2017, a fost des­chisă circulaţia rutieră pe tron­sonul de aproximativ 15 kilometri din Lotul al doilea al Autostăzii Lugoj – Deva, între localităţile Traian Vuia şi Mar­gina.
„În perioada 28 februarie 2017 – 2 martie 2017, Comisia de Recepţie la terminarea lucrărilor a inspectat şi a analizat lucrările executate în cadrul acestui proiect.
Această Comisie a admis realizarea  Recepţiei, fiind semnat şi Procesul Ver­bal de Recepţie la terminarea lucră­rilor”, a informat CNAIR.
Pe Lotul al doilea al autostrăzii, în lungime de 28 de kilometri, stadiul fizic al execuţiei proiectului a ajuns la jumătate.
Construcţia a peste jumătate din traseu a fost finalizată încă din luna decembrie a anului trecut, dar unele probleme de ordin tehnic şi birocratic au împiedicat deschiderea circulaţiei pe porţiunea construită.
Astfel, şoferii care se îndreaptă spre Timişoara din Deva vor putea intra pe autostradă din nodul rutier înfiinţat în comuna Margina.
Tronsonul este construit de asocierea Salini Impregilo SpA şi S.E.C.O.L, iar valoarea contractului încheiat în octombrie 2013 este de 562,73 milioane lei, fără TVA, din care 85 la sută reprezintă finanţare de la Uniunea Europeană, prin Fondul de Coeziune. Alte două tronsoane ale autostrăzii care leagă judeţele Hu­nedoara şi Timiş se află în şantier.
Cele trei proiecte de construcţia ale Loturilor II, III şi IV din Autostrada Lugoj – Deva au demarat în 27 no­iembrie 2013, potrivit CNADNR, şi aveau ca termen de finalizare 27 mai 2016.
Din cauza întârzierilor, pro­iectele au fost fazate, pentru a putea primi finanţare prin Programul Ope­raţional Sectorial.

 

 

About Daniel Guta