Carmen Hărău: „La PSD, înşelarea alegătorilor este ca mersul pe bicicletă! Nu se uită niciodată!”

Articolul a fost vizualizat de 1,036 ori

Pomenile electorale făcute acum pe datorie de Guvernul Grindeanu se vor întoarce ca un bumerang împotriva românilor. Deficitul de încasări pe prima lună a anului 2017 anunţă efecte devastatoare asupra unor programe sociale, a mediului de afaceri şi a stabilităţii economice a României, avertizează senatorul Carmen Hărău. Şi primele derapaje au început să lase urme exact acolo unde e veriga mai slabă, la persoanele aflate în nevoi şi dificultate.

Carmen Hărău
„Mi-am dorit foarte mult ca după alegerile parlamentare din decembrie 2016, atât la nivelul Parlamentului, cât şi la nivelul noului Guvern, să avem parte de o altfel de politică, din care ipocrizia să nu mai facă parte. Spe­ranţa mea a fost aproape spulberată chiar de primele acţiuni ale Gu­vernului Grindeanu, care, sub um­brela propagandei ipocrite, dar efi­cien­te, a reuşit să lovească în cele mai importante politici economice şi so­ciale construite în ultimii ani în Ro­mânia”, a declarat senatorul PNL Car­men Hărău de la tribuna Par­la­men­tului.
Guvernul PSD face pomeni electorale pe datorie
Ministerul Finanţelor Publice a publicat primele date privind execuţia bugetară pentru luna ianuarie din 2017. Nimeni nu şi-a imaginat că cifrele vor arăta aşa de rău. „Am înţeles că Guvernul PSD-ALDE nu dă doi bani pe tratatele fiscale şi că şi-a propus să desconsidere ţintele de deficit şi să meargă pe cartea supraîndatorării populaţiei, prin creşterea datoriei publice. Oamenii trebuie să ştie că datoria nu e pe gratis! Fiecare român plăteşte anual 500 de lei dobânzi pentru datoriile făcute de guvern. Creşterile de salarii sau de pensii nu le dă domnul Grindeanu din buzunarul domniei sale, ci am ajuns ca toate beneficiile sociale să fie date pe datorie”, a declarat Carmen Hărău, care arată că modul de guvernare PSD îi îndepărtează pe români de traiul civilizat al Uniunii Europene. „De ce credeţi că niciun membru al Guvernului Grindeanu nu mai suflă o vorbă despre adoptarea monedei euro? Pentru că modul în care ei guvernează ne îndepărtează zi de zi de pros­pe­ritatea din aceste state!”, a mai spus senatorul liberal.
Coşul zilnic anulează creşterile de venit
Banii alocaţi asigurărilor sociale pun în dificultate economia reală, iar oamenii îşi vor da seama în scurt timp că au fost traşi pe sfoară cu mult trâmbiţatele majorări populiste de venit. „Am văzut cum, în aceeaşi logică a propagandei ieftine, ministrul muncii desena cu hărnicie pe o hârtie, într-un studio de televiziune, marile realizări ale acestui Guvern: indexarea pensiilor, creşterea valorii punctului de pensie de la 1 iulie, majorarea pensiei sociale minime. La un moment dat, chiar mi-am adus aminte de domnul Şova, care, în acelaşi mod şi cu aceeaşi hărnicie, construia autostrăzi pe hârtie. Este curios faptul că doamna ministru a uitat să deseneze pe aceeaşi tablă din studio şi faptul că majorarea salariului minim, majorările acordate la pensii şi indemnizaţii în anul 2017 au fost deja eliminate de creşterile puternice ale preţurilor la alimentele de bază sau la utilităţi, creşteri determinate de poli­ti­cile păguboase şi de acţiunile guver­na­mentale nocive ale Guvernului Grindeanu”, mai spune Carmen Hărău.


Cifrele nu mint

 

Primele statistici făcute de Ministerul Finanţelor „decopertează gaura” provocată de politicile ipocrite ale Guvernului Grindeanu. Cifrele arată că s-au încasat cu 1,73 miliarde lei mai puţini bani din TVA (24,8% mai puţin decât în anul 2016) şi avem o scădere cu 35,4% a veniturilor din impozitul pe profit, adică o pierdere de peste 160 milioane lei faţă de anul trecut. Pe ansamblu, încasările sunt mai mici cu 5,7% faţă de 2016, un an în care încasările au fost sub 30% din PIB. „Mai grav este faptul că toate aceste comparaţii se fac prin raportare la anul 2016, un an slab, şi nu la veniturile programate de coaliţia PSD-ALDE pentru anul 2017, când au pariat pe venituri de peste 254 miliarde lei pe întregul an, adică mai mari cu peste 15% faţă de 2016. Dacă urmărim şi către ce capitole de cheltuieli au fost dirijaţi aceşti bani, atunci nu avem cum să nu ne îngrijorăm puternic pentru soarta economiei ţării noastre – mai puţini bani la investiţii, tăieri majore de la cheltuielile de capital, în condiţiile în care cheltuielile totale cresc cu 3,5%.”, a semnalat senatorul Carmen Hărău în intervenţiile sale din presa centrală.


Lipsa banilor pică, cinic, pe spinarea celor nevoiaşi

 

Tot mai mulţi asistenţi maternali din judeţul Hunedoara se plâng că sunt supuşi unor presiuni nelegale şi imorale de a intra forţat în concedii fără plată pe câte trei luni, fiindcă nu sunt bani pentru plata indemnizaţiilor. Urmare a acestor petiţii, zilele trecute, senatorul PNL a somat ministerul „Justiţiei Sociale” să respecte oamenii şi legea. „Este vorba de oameni care au în grijă, de mai mulţi ani, copii cu probleme, unii dintre ei‚ cu probleme deosebite. Oamenii se zbat între imposibilitatea afectivă de a renunţa la plasamentul social şi această metodă pe care vreau să o aduc în atenţia doamnei ministru şi s-o interpelez să se informeze, dacă nu ştie, iar dacă ştie, să ia măsuri grabnice împotriva acestor abuzuri, chiar dacă în luna ianuarie – cum noi, cei din Partidul Naţional Liberal, anticipam – încasările nu se apropie în niciun caz de estimările făcute într-un buget hazardat şi mult, mult prea optimist ca să poată să facă faţă plăţilor pe care şi le-a luat ca angajament”, se arată în interpelarea adresată ministrului Olguţa Vasilescu.

 

About Marcel Bot