Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 717 ori

Criză energetică

Guvernul anunţă că va analiza hotărârea care permite companiei Transelectrica să limiteze sau sisteze temporar livrările de energie electrică la export, arătând că astfel nu vor exista probleme în alimentarea cu energie electrică a populaţiei şi a consumatorilor industriali interni. Măsura se impune temporar din cauza iernii grele. Există 32 de localităţi din 6 judeţe cu probleme, 17.000 de consumatori fiind afectaţi de căderile din sistemul de alimentare cu energie electrică.

Training pentru finanţare

Suma de 926.000 lei din Fondul European de Dezvoltare Regională a fost dirijată de către Organismul Intermediar pentru IMM-uri (OI.IMM) din cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA) pentru instruirea beneficiarilor contractelor implementate în cadrul Axei Prioritare 1 a Programului Operaţional Sectorial “Creşterea Competitivităţii Economice” (POS.CCE), au afirmat, joi, la o conferinţă de presă, reprezentanţii OI.IMM. Campania de instruire la nivel naţional va dura 20 de luni, iar locaţiile, temele şi participanţii vor rezulta în urma unui “sondaj” realizat de către OI.IMM prin intermediul unui chestionar postat pe site-ul instituţiei.

Banii înapoi

Aproximativ 300.000 de funcţionari publici şi personal contractual din administraţia publică locală, despre care Curtea de Conturi a constatat că au beneficiat de sume necuvenite la salariu, vor putea restitui banii eşalonat, pe termen lung, a declarat, sâmbătă, la Deva, secretarul general al Guvernului (SGG), Attila Dezsi, citat de Agerpres.

Promisiuni ministeriale

Noul ministru al Economiei, Lucian Bode, a declarat, la instalarea în funcţie, că printre priorităţile sale se numără simplificarea legislaţiei, privatizarea unor companii, absorţia fondurilor europene şi dezvoltarea de noi capacităţi industriale prin exploatarea de resurse minerale.

About Adrian Sălăgean