Lucrări intense pe Lotul IV din Autostrada Lugoj – Deva: drumarii vor să recupereze întârzierile

Articolul a fost vizualizat de 854 ori

autostrada

Lucrările pe Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva au fost reluate în forţă, după ce Ministerul Transporturilor a anunţat emiterea autorizaţiei de construire necesare pentru continuarea proiectului, pe sectoarele pe care ele au fost întrerupte în 2015.
Lucrările au fost reluate în ritm susţinut, pe Lotul IV al viitoarei Autostrăzi Lugoj – Deva. Drumarii vor să recupereze din întârzierile cauzate de lipsa avizelor de construire, ne­cesare de aproape doi ani și emise recent. Zilele trecute, Ministerul Transporturilor a anunţat că a fost emisă Autorizaţia de construire pentru tronsonul respectiv, cu o lungime de 22,653 km. Cele mai ample lucrări au loc în aceste zile în zona viitorului nod rutier de la Șoimuș. Iar la marginea localităţii, constructorii autostrăzii defrișează dealul, pentru a realiza terasamentul viitoarei autostrăzi. Pro­iectul continuă și în zona „peșterii cu lilieci”, din cauza căreia a fost blocat timp de peste un an.
Încă din octombrie 2014, con­struc­torii au fost anunţaţi de compania de autostrăzi că nu mai pot lucra în zona peșterii, în fapt, o grotă de circa 20 de metri, de care nici localnicii nu aveau prea multe cunoștinţe. Reprezentanţii unui ONG ecologist au reclamat atunci că vibraţiile produse de utilajele care lucrează în zona localităţii Șoimuș deranjau liliecii din peștera de tip tunel. Reclamanţii nu au venit cu nicio dovadă în acest sens, iar în evidenţele Agenţiei pentru Protecţia Mediului Hunedoara habitatul liliecilor nu exista. Doar trei lilieci se adăposteau în grotă, conform specialiștilor care au cercetat-o și au monitorizat-o timp un an.
Traseul Lotului IV al viitoarei auto­străzi traversează teritoriile admi­nis­trative ale comunelor Gurasada, Ilia, Brănișca și Șoimuș din judeţul Hunedoara. „În prezent, Lotul 4 este realizat în proporţie de 48 la sută, fiind efectuate o parte din lucrările de drum, de artă și de consolidare”, a informat Ministerul Transporturilor. Odată cu deschiderea șantierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de muncă, au completat reprezentanţii ministerului.

About Daniel Guta