Ovidiu Furdui şi Lucian Heiuş se bat pentru şefia PNL Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 1,161 ori

MAIN Lucian HeiuşSONY DSC

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Liberalii hunedoreni au intrat în febra alegerilor interne. Primii preşedinţi statutar aleşi au fost desemnaţi prin vot în 18 martie. Alegerile se vor încheia la data de 22 aprilie cu organizaţia judeţeană. Până acum au emis pretenţii la şefia PNL Hunedoara deputatul Lucian Heiuş şi primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui. Cele mai mari frământări sunt în organizaţia Deva, unde Tiberiu Balint a dat peste cap toate aranjamentele.

 
Primele alegeri interne au fost programate în câteva filiale de co­mună cu primari PNL, astfel că n-au fost surprize la vot. De asemenea, la PNL Brad a fost ales preşedinte cu drepturi depline Florin Oprişa (fost PDL-ist), care nu a avut con­tra­candidat. Oprişa va prelua şi funcţia de consilier judeţean, după demisia lui Valeriu Bejinariu (din municipiul Hunedoara), care a părăsit partidul odată cu fostul preşedinte Viorel Arion.
Heiuş vs. Furdui
Alegerile de la Brad au provocat puţină rumoare pentru că acolo şi-a anunţat Ovidiu Furdui, primarul comunei Crişcior, intenţia de a candida pentru postul de preşedinte al organizaţiei judeţene. Furdui este unul dintre veteranii vechiului PNL şi, din informaţii neoficiale, este susţinut de o samă de primari şi de Florin Roman, care mai are oarece trecere printre liberalii hunedoreni, chiar dacă a fost exclus de la alegerile din Hunedoara. De partea cealaltă, deputatul Lucian Heiuş este primul care şi-a anunţat intenţia de a candida pentru postul de preşedinte al PNL Hunedoara. În lupta pentru judeţ a fost vehiculat şi numele lui Marcel Goia, însă primarul oraşului Haţeg a declarat categoric că nu va candida. „Cred că preşedinte al PNL Hunedoara ar trebui ales un parlamentar care, prin natura funcţiei, să fie prezent la Bucureşti, acolo unde se iau deciziile. Eu nu-mi pot permite să plec săptămânal în Capitală, fiindcă ar însemna să-mi neglijez atribuţiunile de primar”, ne mărturisea Goia, sugerând că l-ar susţine pe Heiuş. De asemenea, Adrian David – fostul preşedinte liberal al Consiliului Judeţean – pare să fie interesat de postul de prim-vicepreşedinte.
Balint intră pentru Deva, Gherman la Hunedoara
La Deva lucrurile au luat o întorsătură neaşteptată prin reapariţia lui Tiberiu Balint pe scena politică. Balint cere să fie repus pe funcţia de preşedinte al PNL Deva, după ce a câştigat în instanţă bătălia cu cei care l-au radiat din partid. Vasile Potecă, secretarul general al PNL Hunedoara, a trimis actele la filiala locală şi e de părere că postul de preşedinte i se cuvine lui Tiberiu Balint. Pe de altă parte, Florin Roman joacă la trecerea timpului şi susţine că pretenţiile lui Balint n-ar fi statutare, plus că „mai e puţin până la alegeri şi e nevoie de răbdare şi mult tact”. Într-o primă fază, Balint a anunţat că nu e interesat să intre la bătaie pentru şefia PNL Deva, însă duminică, 19 martie, la o întâlnire informală cu Biroul Politic Local, acesta s-a sucit şi a anunţat că va candida.
Pentru municipiul Hunedoara este „în cărţi” Petre Lucian Gherman, fără să aibă un contracandidat serios până la această oră. Gherman face parte din vechiul PNL, este consilier judeţean şi profesează cadru didactic la Facultatea de Inginerie Hunedoara.

About Marcel Bot