CEH angajează 100 de mineri şi electricieni

Articolul a fost vizualizat de 850 ori

mineri prefect

 

Complexul Energetic Hunedoara (CEH) vrea să angajeze 100 de mineri şi electromecanici la Exploatarea Minieră Vulcan, iar concursul va consta într-o probă scrisă, potrivit unui anunţ al companiei.
“Pentru completarea deficitului de personal cu care se confruntă So­cie­tatea Complexul Energetic Hunedoara SA, în perioada următoare se va organiza un proces de selecţie pentru ocuparea a 100 de posturi vacante în cadrul EM Vulcan”, se spune în anunţ.
Posturile care urmează a fi ocupate prin concurs sunt de muncitor sub­teran cu profil minier şi electromecanic (electrician şi lăcătuş).
Angajarea personalului se va face pe o durată determinată de şase luni, cu o perioadă de probă de maximum 15 zile.
“Concursul se va desfăşura începând cu data de 07.04.2017, ora 8:00, şi va consta într-o probă scrisă”, se mai arată în anunţ.
CE Hunedoara se confruntă cu probleme financiare majore, având datorii totale de 1,5 miliarde de lei, din care 1,2 miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice.
Conducerea CEH a solicitat intrarea companiei în insolvenţă în mai multe rânduri, argumentând că această pro­cedură este singura soluţie pentru evitarea falimentului societăţii.
Producătorul de energie intrase în insolvenţă la începutul anului 2016, însă instanţa a decis câteva luni mai târziu ieşirea companiei din reorga­ni­zare judiciară, în urma unor contestaţii.
Pe 7 februarie 2017, Tribunalul Hunedoara a respins o nouă cerere de intrare în insolvenţă înaintată instanţei de administraţia CEH şi de mai mulţi creditori.
În cadrul CEH lucrează peste 5.300 de angajaţi, la termocentralele Mintia şi Paroşeni, dar şi la minele de huilă Lonea, Livezeni, Lupeni şi Vulcan.
Planul Ministerului Energiei pentru această companie include păstrarea a două mine, Livezeni şi Vulcan, alături de câte un grup din centralele Paroşeni şi Mintia, care să totalizeze 400 de MW. Celelalte două mine, Lonea şi Lupeni, vor fi închise, fiind considerate neviabile.
Anul trecut, în luna mai, ministrul de resort de la acea dată, Victor Grigorescu, declara că există riscul de faliment la CE Hunedoara, dar că, în­tr-un fel sau altul, compania va fi salvată.

About Administrator