Pe Contrasens — Dictatura, cu mască, fără mască

Articolul a fost vizualizat de 947 ori

Caut să-mi cumpăr o valiză de lemn. Sunt ceva oferte pe oleics! Am puşi deoparte, la-ndemână, doi pantaloni, trei cămăşi, una de noapte, ceva len­jerie de corp şi ciorapi. O Biblie format mic ar avea loc în colţul valizei. O perie de dinţi şi o pastă anti paradontoză stau într-o pungă de plastic. Săpun nu iau. Prejudecăţi! Am auzit că tradiţia e să te salte noaptea. Cum stau la şosea, am învăţat să deosebesc sunetul mai gros al motorului de dubă de cel al automobilelor. Mă pregătesc moral şi fizic pentru prigoana care va veni.
Căci va veni! În fiecare zi, în fiecare minut sau clipă, şurubul se strânge pic cu pic. Dacă eşti atent îi poţi auzi scrâşnetul. E în spatele zâmbetului vătuit al domnului Dragnea şi a grijii făţarnice a domnului Tăriceanu pentru drepturile omului (penal – n.n.). Tac­ti­ci de îmbrobodire strict necesare până când „Binomul” acesta va putea trimite duba, jandarmii şi judecătorii să ares­teze, cotonogească şi condamne opo­nenţii. Ştiţi, ca în Rusia!
Oricum, după cum avansează „lucrarea” Puterii, mult nu mai este până la violenţe. În fiecare zi, lista instituţiilor statului care se pleacă sub presiunea binomului Dragnea-Tări­ceanu se lungeşte. A căzut Avocatul Poporului, Curtea Constituţională, CSM-ul, şi, inedit, Înalta Curte se pregăteşte şi ea să pronunţe achitări în dosarul şefului PSD. Deja la vârful politicii delictul de opinie e pedepsit dur. A simţit-o pe pielea lui domnul Constantin, care a avut „tupeul” să susţină Justiţia în mai multe declaraţii publice. Cum să spui aşa ceva într-o coaliţie în care un şef e condamat definitiv şi celălalt urmărit penal?!?! „Deviaţionist” clar dovedit, domnul Constantin a fost executat scurt la funcţia din Guvern. Celeritate care ne-a dat prilejul să admirăm în deplină lumină „independenţa” premierului Grindeanu faţă de binomul Drag­nea&Tăriceanu.
În tot acest timp, plouă în Par­la­ment cu amendamente care favo­rizează infractorul, ministrul Justiţiei îi tot întreabă pe americani şi europeni cât de rău se vor supăra dacă îi torpilează pe Kovesi şi Lazăr, iar în presă vu­vu­zelele „scapă bombe”, „dau cărţile pe faţă”, „aruncă nucleara” în slujba pe­nalilor.
Ca efect cumulat, se pare că Româ­nia penală a luat iniţiativa şi câştigă puncte în faţa României legii. Teama că putem reveni la un regim autoritar nede­mocratic e cât se poate de jus­tificată. Din punct de vedere insti­tuţional suntem într-o situaţie care în şah se cheamă „mat”. Puterea legitimă acţionează ilegitim. Întotdeauna aşa s-a intrat în cele mai mari catastrofe ale umanităţii. Ieşirea a fost întotdeauna sângeroasă şi a însemnat fie război, fie revoluţie. Am putea crede că binomul Dragnea&Tăriceanu cochetează „soft”  cu „niznaiul” ţărilor din grupul de la Vişegrad, adică o linie politică prea­cur­vească, cu un ochi pe banii de la Bru­xel­les şi cu celălalt pe autoritarismul rusesc.
Spre deosebire însă de liderii unguri, cehi sau polonezi, situaţia penală a liderilor români e disperată. Ei trebuie să meargă şi mai departe cu dărâmarea democraţiei şi încă repede. Şi chiar nu văd ce i-ar putea opri! UE, SUA? „Bulshit!”. Un nou val de proteste masive?
Ar amâna poate puţin, dar nu va putea evita momentul în care Le­gislativul va „aresta” puterea judecă­torească. Ca aleşi legitimi ai neamului, domnii Dragnea şi Tări­ceanu au toată libertatea de a legifera fărădelegea. Şi, dacă tot vor reuşi să decapiteze DNA-ul şi Justiţia, binomul Drag­nea &Tă­riceanu ar mai avea un singur hop ca să înhaţe total ţara.
Suspendarea lui Klaus Iohannis ar fi o simplă formalitate pentru majoritatea parlamentară.
Cred că oamenii ăştia au vâna ne­cesară să arunce toată ţara înapoi în no-man’s land, numai ca să-şi scape pielea păcătoasă de o judecată dreaptă.
Ei nu sunt, teoretic, singuri. Trebuie să se ba­zeze pe ceva! Rusia lui Putin şi Turcia lui Erdogan sunt variante de lucru mult mai compatibile cu viziunea politică a actualei puteri, decât Bru­xelles-ul şi Washingtonul.
Numai speranţa stupidă că Uniunea Europeană ar putea fi îmbrobodită să finanţeze un stat mafiot îi mai face pe domnii Dragnea&Tăriceanu să poarte măşti atunci când sufocă treptat democraţia din ţara asta.
Apropo, v-am spus că sunt interesat să cumpăr o valiză de lemn?

About Adrian Sălăgean