PROTEST – „Gardienii” mediului boicotează guvernul

Articolul a fost vizualizat de 823 ori

protest mediu

Miniştrii PSD afişează un dispreţ imperial faţă de cerinţele angajaţilor din domeniul Protecţiei Mediului, cei mai prost plătiţi dintre bugetari, deşi în lozinci acest domeniu are „importanţă strategică”. În semn de protest, „gardienii” Mediului vor să boicoteze atragerea de fonduri europene.

 
Protestul spontan al angajaţilor de Mediu din Hunedoara sună ca un deşteptător pentru parlamentarii judeţului. „Ministrul Lia Olguţa Vasilescu spune în conferinţele de presă că angajaţii din domeniul protecţiei mediului pot să mai aştepte până primesc o creştere salarială. Transmitem pe această cale că toate proiectele cu finanţare europeană pot să mai aştepte până când angajaţii din cadrul celorlalte ministere au să înveţe legislaţia şi să îşi corecteze propriile documentaţii. Luând în considerare că pentru a înţelege legislaţia complexă şi vastă din acest domeniu e nevoie de 7 până la 10 ani, angajaţii din domeniul protecţiei mediului nu vor mai corecta deficienţele altora şi se va ajunge la pierderea finanţărilor europene”, susţin participanţii la protestul spontan.
Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu este alături de angajaţii Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului şi ai Gărzii Naţionale de Mediu şi avertizează că e posibil să se declanşeze conflictul colectiv de muncă şi încetarea activităţii pe timp nelimitat. Aceste proteste ar putea duce sistemul de protecţie a mediului în colaps, iar „responsabilitatea pentru această situaţie revine exclusiv Guvernului României”, susţin protestatarii.

About Marcel Bot