INVESTITII – Fabrica de cablaje din Hunedoara îşi va dubla suprafaţa în 2017

Articolul a fost vizualizat de 926 ori

investitii

Subsidiara din România a producătorului de componente auto german Dräxlmaier îşi consolidează afacerea în ţara noastră, investind 150 de milioane de euro în extinderea fabricilor din Hunedoara şi Braşov, însă îşi va restrânge activitatea la fabrica din Piteşti.
Draexlmaier va investi peste 150 de milioane de euro până în 2018 într-un amplu proces de extindere, care va cuprinde în special fabricile din Hu­nedoara şi Braşov, au anunțat repre­zentanții companiei germane.
În Hunedoara, suprafaţa fabricii actuale, unde muncesc peste 2.000 de angajați, se va dubla practic, lucrările urmând să fie gata în 2017. Odată cu darea în folosinţă a noii secţii de componente electronice a companiei, se vor crea aproximativ 500 de noi locuri de muncă, informau, recent, reprezentanții Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă Hune­doara. În Braşov, urmează ca în pe­rioada următoare să înceapă activitatea de producţie în a treia hală a fabricii. Vești proaste au primit însă angajații Draexlmaier din Pitești. Cea mai veche fabrică a Draexlmaier din România, cea de la Piteşti, deschisă în 1993, va fi închisă din cauza scăderii comenzilor, fapt ce va duce la disponibilizarea a 800 de oameni. Angajaţii disponibilizaţi din Pitești vor primi între 10 şi 12 salarii compensatorii, în funcţie de vechimea în cadrul companiei şi vor fi susţinuţi să se reintegreze cât mai repede pe piaţa muncii. În Piteşti va fi continuată activitatea în Centrul de Dezvoltare Inginerie şi IT, producţia în cadrul unei noi companii. Draexlmaier va mai avea la Piteşti 4.700 de angajaţi. În ţara noastră, compania are 15.000 de angajaţi la Piteşti, Satu Mare, Ti­mi­şoara, Hunedoara şi Braşov, cei mai mulţi la nivel global din cadrul Draexl­ma­ier.
Grupul Draexlmaier are la ora actuală 60.000 de angajaţi în peste 20 de ţări, iar printre clienţii săi se numără Audi, BMW, Maserati, Mercedes-Benz, MINI, Porsche şi VW.

About Daniel Guta