PE CONTRASENS. Injustiţia ministrului Justiţiei

Articolul a fost vizualizat de 900 ori

Multă lume nu înţelege “alba-neagra” cu care operezează Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. Dă de pământ trei sferturi de oră cu Kovesi şi Lazăr, după care, la final, îi validează în 3 minute. Laudă lucrarea de doctorat a şefei DNA, adăugând imediat că, de fapt, sistemul judiciar de la noi scârţie din toate încheieturile. Cere un audit extern la Parchetul instanţei supreme, Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) şi Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Or­ganizată şi Terorism (DIICOT), când nici nu s-a răcit bine propria evaluare a şefilor de la DNA şi de la Parchetul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
E Ministrul Justiţiei din România uşor “bipolar”? Nici vorbă! Domnia sa se află însă în ingrata ipostază a “văduvei gravide” de îndată ce a acceptat postul în Guvernul Grin­deanu&Dragnea. Trebuie să facă “justiţie pentru ‘oţi” în numele statului de drept. Drăcească treabă! Cauzat prima oară de prestaţia jalnică a domnului Iordache, ghinionul şefilor PSD & ALDE stă de data asta în faptul că domnul Toader ştie meserie. Cu ea s-a scos la prima lucrare care i-a fost înmânată: evaluarea întru demitere a lui Kovesi şi Lazăr. Domnul Toader nu e desigur un idiot. A înţeles perfect ce i se cere, de ce şi cât de iute. Termenele în judecarea dosarele penale ale şefilor săi politici curg cu repeziciune. Numai că domnul decan de la Drept, prof. dr. Tudorel Toader a decis să întindă doar mâna, fără însă să scoată castanele din foc pentru binomul Dragnea&Tă­riceanu. Adică, dom’ profesor latră, dar nu muşcă. Mai fac şi alţii manevra asta, dar domnul Toader are o chestie a lui: “latră” doct. De aici, ştaiful pledoariei anti Kovesi din faţa presei, de aici intonaţiile avocăţeşti şi potopul de citate şi paragrafe care au susţinut “nimicul” din discursul acuzator. Ministrul Justiţiei nu avea nevoie de sfaturile ambasadorului SUA ca să înţeleagă că, dacă în anul ăsta nu se instaurează cumva dictatura în Ro­mânia, cariera sa ar fi fost total compromisă într-o etapă politică post Liviu Dragnea.
Domnul Toader stă, prin urmare,  strâmb în context şi dă semne că nu vrea să fie mai mult de avocatul penabilităţilor care l-au promovat pe funcţie. Este deja previzibil că actualul Ministru al Justiţiei nu este totuşi “scula” pe care o caută domnii Dragnea şi Tăriceanu ca să jugănească procurorii şi să albească cazierele. Ne-o spune chiar creatorul OUG 13, domnul Iordache, care se arată profund decepţionat că actuala conducere a Ministerului Justiţiei nu pune niciun prag sub care furtul prin abuz în serviciu să devină hobby nevinovat.
După părerea mea, dacă domnul Toader nu produce rapid lovituri năucitoare în plexul Justiţiei pe care o conduce, demnitatea sa de ministru va fi grav avariată de Frăţia Ghiulului de la vârful PSD & ALDE. Sunt de urmărit aşadar modificările pe care domnul ministru le pregăteşte în prezent la Codul Penal. Dacă nici acestea nu vor aduce alinarea mult aşteptată, capul domnului Toader va pica.
Chiar dacă pe moment este complet sedus de funcţia sa ministerială, domnul Toader trebuie să decidă până la urmă, fără echivoc, de care parte a baricadei se plasează, pro sau contra Justiţiei şi statului de drept.
Aşa cum stă acuma nu e just!
E o injustiţie!

Tags: ,

About Adrian Sălăgean