Bătălie aprigă în PNL Hunedoara

Articolul a fost vizualizat de 776 ori

liberali alegeri

Aproape 800 de delegaţi vor participa la alegerea conducerii judeţene a PNL Hunedoara. Cea mai numeroasă delegaţie aparţine municipiului Hunedoara, o confirmare a faptului că acolo s-au obţinut cele mai bune rezultate în alegerile de anul trecut. Evenimentul se va ţine la Sala Sporturilor din Deva, pe data de 22 aprilie. După data de 8 aprilie, când se încheie procesul electoral în filialele locale, începe campania pentru şefia judeţului. Până acum au apărut zece preşedinţi noi în organizaţiile locale. În celelalte filiale interimarii şi-au confirmat statutul de lider.


 
Bătălia pentru şefia PNL Hune­doa­ra se duce aidoma cu alegerile organi­zate de guvern pentru structurile administrative. Liberalii n-au mai avut parte de un proces electoral intern atât de amplu din 2010, atunci când Mircea Moloţ şi Mircia Muntean se luptau pentru supremaţia în partid. Deose­birea e că atunci disputa s-a dus în două locaţii diferite, majoritatea s-a strâns la vot în Sala Sporturilor din Deva, în timp ce Mircia Muntean şi-a organizat propriile alegeri la Casa de cultură.
Balint la Deva, Gherman la Hunedoara
Până sâmbătă, 8 aprilie 2017, toate filialele locale trebuie să-şi aleagă organele de conducere. Ultima zi este dedicată alegerilor de la Deva şi din municipiul Hunedoara. La Deva, Ti­beriu Balint nu are motive de îngri­jorare, chiar dacă este în competiţie cu doi foşti pedelişti, Iulia Raicu şi Mirel Daniel Oltean – o candidatură exotică, fiind vorba de un şofer de TIR aflat mai mult în cursă pe autostrăzile Ger­maniei, decât prin PNL. În municipiul Hunedoara, un singur liberal şi-a asumat candidatura, deşi părea bătaie pe viaţă şi pe moarte după disputele care au măcinat organizaţia locală. Aşa­dar, alesul este Petre Lucian Gherman, consilier judeţean şi cadru didactic la Universitatea „Politehnica” din Timi­şoara.
Zece nume noi
În majoritatea filialelor locale au fost confirmaţi prin alegeri foştii preşedinţi interimari. Excepţie fac zece organizaţii unde au apărut nume noi. La Romos, primarul Mircea Pătrânjan, devenit celebru după ce i-a zis lui Vasile Blaga să aibă „sânge-n instalaţie”, a avut o cădere de tensiune şi i-a cedat lui Eugen Popoviciu şefia partidului.
Nici pri­marul de la Beriu nu a vrut să rămână lider PNL în comună, fiind înlocuit de Beniamin Gagea. Rădoni Daniel (Bu­nila), Dan Surulescu (Vulcan), Ilie Pârvan (Uricani), Dorina Ghindea (Toteşti), Mircea Petresc (Sântămărie Orlea), Cristian Roşu (Lupeni), Octa­vian Dinişoni (Den­suşi) şi Cristian Mariş (Burjuc) sunt nume noi la cârma organizaţiilor lo­cale.
Municipiul Hunedoara, cei mai buni
Alegerile pentru şefia organizaţiei judeţene se vor ţine la data de 22 aprilie în Sala Sporturilor. La vot sunt con­vocaţi 262 de membri delegaţi de drept şi 524 de membri aleşi. Fiecare orga­nizaţie locală va participa cu un număr de delegaţi în funcţie de rezultatele obţinute în alegerile locale şi parla­mentare de anul trecut. Delegaţia cea mai numeroasă este aceea a muni­cipiului Hunedoara, cu 35 de delegaţi, o confirmare a faptului că acolo liberalii s-au mişcat cel mai bine în alegerile din 2016. Urmează Deva, cu 29 de delegaţi şi Petroşani, cu 22 de membri cu drept de vot. Pentru postul de preşedinte al PNL Hunedoara candidează deputatul Lucian Heiuş şi Ovidiu Furdui, pri­marul comunei Crişcior.

About Marcel Bot