Autostrada Lugoj – Deva ar putea rămâne fără tuneluri pentru urşi

Articolul a fost vizualizat de 881 ori

Autostrada Lugoj

Ministrul Transporturilor ar vrea să renunţe la cele două tuneluri de aproape trei kilometri de pe autostrada Lugoj-Deva, din cauza costului investiţiilor, estimat la circa 180 de milioane de euro.


Soarta celor două „tuneluri pentru urşi” plănuite pe viitoarea autostradă Lugoj – Deva, în zona localităţii Holdea, este incertă. Alexandru Cuc, ministrul Transporturilor, a declarat că va începe discuţiile cu Comisia Eu­ropeană pentru a renunţa la tunelurile de pe autostrada Lugoj-Deva, care sunt incluse în proiectul finanţat de Uniunea Europeană. Investiţia este estimată la 180 de milioane de euro, fiind considerată costisitoare.
„Să ve­dem ce ar însemna din punct de vedere al finanţării europene dacă am alege să mergem pe varianta veche”, declara Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor.
Situaţia expusă de ministrul Răzvan Cuc a fost criticată de organizaţiile ecologiste şi de reprezentanţii par­tidelor din Opoziţie. Tunelurile sunt necesare atât pentru animalele săl­batice din zonă, cât şi pentru siguranţa şoferilor.
Autorităţile de mediu au cerut, încă din 2011, ca pe viitoarea autostradă, în zona de la limita dintre judeţele Hunedoara şi Alba, să fie construite tuneluri, care să protejeze fauna. Abia anul trecut a fost, însă, finalizat proiectul tehnic.

About Daniel Guta