Ovidiu Moş (PSD), favorit la preluarea atribuţiunilor de primar

Articolul a fost vizualizat de 826 ori

 Bătaie aprigă pe fotoliul de primar al Devei, la nici o zi după vacantarea funcţiei. Consilierii s-au întrunit, miercuri, de îndată, să aleagă succesorul lui Mircia Muntean. Răzvan Mareş, cotat ca favorit pentru preluarea atribuţiunilor de primar, nu a reuşit să strângă mai mult de opt voturi, în timp ce Ovidiu Moş a ratat postul la un vot distanţă. Până la desemnarea unui succesor, Primăria Deva este în blocaj total.   
Atribuţiile de primar vor fi preluate de unul dintre cei doi viceprimari, respectiv Răzvan Mareş (PSRo) sau Ovidiu Moş (PSD), în baza unei hotărâri a Consiliului Local. Aleşii desemnează prin vot secret succesorul ce va fi confirmat dacă obţine 11 voturi. Miercuri, la ora 11, consilierii s-au întrunit în sala de şedinţe, la urne au intrat 18 aleşi, iar în urma votului niciunul dintre cei doi nu a fost desemnat câştigător. Răzvan Mareş a obţinut opt voturi, în timp ce Ovidiu Moş a luat 10 voturi. Dacă în sală erau toţi aleşii PSD (a lipsit o pesedistă), Moş întra în ştatele de plată cu leafă de primar. De notat este faptul că re­petarea procedurii se poate face la orice oră, în şedinţe fără număr, cam ca la Vatican cu alegerea papei, până când iese un vice cu atribuţiuni de primar.
Mareş, lucrat din interior
Favorit în a ocupa fotoliul lui Mircia Muntean, Răzvan Mareş a bătut palma cu liberalii, însă pare că nu îi este îndeajuns pentru a prinde postul. Componenţa Consiliului Lo­cal Deva este următoarea: şase de la PSD, şase de la PSRo, cinci de la PNL şi câte doi de la ALDE şi de la UDMR.  Răzvan Mareş nu poate aduna 11 vo­turi (deşi scriptic ar fi) pentru că li­beralii au dat-o afară pe Claudia Mihu şi joacă doar în patru oameni. Şi acesta nu-i cel mai mare bai. Alianţa PNL-PSRo mai are o hibă majoră. Aliaţii au avut în sală 10 oameni şi Mareş a luat opt voturi. Cu alte cuvinte, în noua configuraţie politică există doi trădători şi ei se regăsesc în partidul condus de Mareş, dar oficial nu pot fi acuzaţi fiindcă votul a fost secret. O nouă ședință de consiliu local la Deva pentru alegerea unui primar interimar este anunțată pentru astăzi, ora 10.00.

About Marcel Bot