Exclusiv Replica – Medic radiolog, trimis în judecată pentru luare de mită şi fals intelectual

Articolul a fost vizualizat de 855 ori

Sistemul medical hunedorean, între “Doamne fereşte!” şi “Doamne ajută!”

GRUPAJ EDITORIAL REALIZAT DE:
Anamaria NEDELCOFF
Ada BERARU
Daniel GUŢĂ


medic radiolog spagar

Un medic din Deva a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, pentru luare de mită şi fals intelectual în formă continuată. Medicul radiolog Ioan Vereş, angajat al Spitalului Judeţean din Deva, este acuzat de 16 infracţiuni de luare de mită şi 14 de fals intelectual în formă continuată, după cum reiese dintr-un comunicat al Direcţiei Ge­nerale Anticorupţie.
În data de 15 aprilie, la Serviciul Judeţean Anticorupţie a fost înregistrat un denunţ prin care o persoană sesiza faptul că, în contextul înscrierii la examenul organizat în primăvara anului 2016 de o instituţie din M.A.I. pentru recrutarea unor agenţi de poliţie din sursă externă, a efectuat exa­mi­narea medicală contra-cost la spitalul Judeţean de Urgenţă Deva.
”Cu această ocazie, la data de 08.04.2016, pentru examenul de ra­diologie pulmonară şi tract digestiv, i s-a pretins suma de 200 de lei, cu titlu de taxă oficială, fără însă a primi o chitanţă în acest sens.
În baza investigaţiilor desfăşurate şi a mijloacelor de probă administrate în cauză, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Hunedoara au mai stabilit că şi alţi 16 candidaţi în­scrişi la concursul de ocupare a unei funcţii vacante de agent de poliţie din sursă externă, organizat de o instituţie din M.A.I., au dat sume de bani de până în 200 lei medicului V.I.L., pentru a semna şi parafa fişele medicale necesare înscrierii la concurs, fără ca aceste investigaţii medicale să fie realizate în realitate şi fără să primească chitanţă pentru sumele oferite cu titlu de taxă oficială.
Ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – S.J.A. Hunedoara, în baza ordonanţelor de delegare emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, au efectuat acte pro­ce­du­rale care au stat la baza probării faptelor – identificarea candidaţilor care au dat sume de bani, audierea acestora, ri­dicare de obiecte şi înscrisuri me­di­cale, instituirea sechestrului asigurator asupra conturilor inculpatului în ve­derea confiscării speciale şi altele”, se arată în comunicatul DGA.

About Administrator