Exclusiv REPLICA – Am găsit şi pacienţi mulţumiţi

Articolul a fost vizualizat de 1,140 ori

Sistemul medical hunedorean, între “Doamne fereşte!” şi “Doamne ajută!”

GRUPAJ EDITORIAL REALIZAT DE:
Anamaria NEDELCOFF
Ada BERARU
Daniel GUŢĂ


Cel mai modern centru de de imagistică medicală din regiune funcţionează în municipiul Hunedoara, în incinta Spitalului municipal „Alexandru Simionescu” şi reprezintă o investiţie privată. H-Medical Clinic a fost inaugurat în urmă cu trei ani şi, practic, până în prezent, nu are concurenţă în serviciile medicale oferite.

clinica

Vintilă Prehace este unul dintre pa­cienţii care se tratează într-o clinică privată din Hunedoara. “Nu am fost bolnav în viaţa mea, dar acum am o afecţiune a inimii. Am ales clinica asta pentru că am încredere în medici, iar modul de organizare şi planificare de aici pentru investigaţii nu creează durate de aşteptare ca în clinicile de stat”, spune pacientul.
H-Medical Clinic, una dintre cele mai importante investiții private în domeniul sănătății, a fost inaugurat în luna mai a anului 2014, în Hunedoara. Centrul de imagistică medicală a fost înființat în locul unor spații ale clădirii spitalului municipal care de ani buni nu mai erau folosite. Clinica privată este dotată cu echipamente de ultimă generație. Centrul oferă investigaţii prin Rezonanţă Magnetică Nucleară (RMN), de osteodensitometrie (DE­XA) și ecografie generală şi eco-Doppler.
Treptat, în cei trei ani de la inau­gurare, centrul medical s-a aflat într-o continuă dezvoltare, iar numărul hu­nedorenilor care au apelat la serviciile oferite a crescut. Peste 2.000 de in­vestigații clinice sunt efectuate lunar la H-Medical Clinic, centrul oferind con­sultații complete inclusiv în cardi­o­logie, urologie și nutriție. De ase­menea, la clinica privată din Hune­doara a devenit funcțional un centru de recoltare pentru pacienții care necesită probe de sânge. „Oamenii sunt mul­țumiți, pentru că le oferim servicii de înaltă calitate și performanță, iar apa­ratura medicală este de ultimă generație. De asemenea, centrul me­dical este deschis și sâmbăta, iar rezultatele analizelor sunt date în timp scurt, de 24 de ore”, spune Alexandru Robert Dobondi, managerul H-Me­dical Clinic. Și copiii pot fi consultați de medicii centrului medical din Hunedoara. Totodată, modul de orga­nizare a activităţii (programare pa­cienţi pentru consultaţii, respectarea orarelor) este de aşa manieră făcut încât timpul de aşteptare pentru bolnavi este minimal. În plus, clinica are contract cu Casa de Sănătate şi, în limita fondurilor existente, oferă asis­tenţă medicală în regim compensat.
O dată pe săptămână, medicul Mihai Suciu, specialist urolog la Institutul de Urologie şi Transplant Renal din Cluj-Napoca, unul dintre cei mai apreciați specialiști, vine la centrul medical din Hunedoara pentru a oferi consultații pacienților cu probleme renale. De asemenea, reprezentanții clinicii colaborează cu profesori uni­versitari, în cazurile în care este necesară și o a doua opinie cu privire la cazurile medicale investigate. Repre­zentanții centrului de imagistică din Hunedoara spun că investigaţiile efec­tuate aici vin atât în ajutorul pacien­ţilor, cât şi în sprijinul medicilor, pen­tru stabilirea unui diagnostic precis, elementul esenţial al actului medical modern.

About Administrator