DNA l-a reţinut pe şeful centrului local APIA Hunedoara
Mihaela Mihai, Gazeta de Dimineaţă
Un şef de birou din cadrul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), centrul local Hunedoara, a fost reţinut de magistraţii Tribunalului Alba Iulia, la solicitarea procurorilor anticorupţie.
Opriş Florin este acuzat de procurorii DNA de luare de mită şi trafic de influenţă.
”În perioada 2011-2015, inculpatul Opriş Florin a pretins şi primit, printr-un intermediar, de la un fermier (martor în cauză), suma totală de 145.000 lei (reprezentând o parte din fondurile nerambursabile primite de acesta din urmă). În schimbul acestor bani, inculpatul Opriş Florin a lăsat să se creadă că are influenţă asupra primarului comunei de domiciliu a fermierului, pentru a-l determina pe acesta să–i acorde martorului o suprafaţă de teren (păşune) mult mai mare decât cea pe care o primise iniţial”, se arată într-un comunicat de presă al DNA.
Potrivit procurorilor anticorupţie, în cursul zilei de miercuri, 4 mai, şeful agenţiei locale APIA Hunedoara a primit de la fermier suma de 25.000 lei, angajatul APIA fiind prins în flagrant.
Sorin Vasilescu – pe scena Teatrului Dramatic „I.D. Sîrbu”: Joaca de-a demisia
Arlechin, Ziarul Văii Jiului
Rămânând fără serviciu, fostul prefect al judeţului Hunedoara, dl. Sorin Vasilescu, a fost trecut pe lista de consilieri judeţeni PSD din partea organizaţiei Petroşani. Nu ştim cum a făcut cărţile, dar dl. Vasilescu a ieşit învingător şi a ajuns vicepreşedinte la judeţ.
Cum şefii din consiliul judeţean aveau cunoştinţă că dl. Sorin Vasilescu şi-a lichidat afacerile în Valea Jiului, mutându-se în Deva, au avut din nou (pentru a câta oară?) înţelegere pentru fostul prefect. Şi i-au dat, ca sarcină de serviciu, să răspundă de activităţi ale consiliului desfăşurate în Deva şi împrejurimi.
Şi conducerea PSD a fost la fel de înţelegătoare ca şi conducerea consiliului judeţean şi i-a oferit competenţe organizatorice la organizaţiile săteşti. De aici s-a născut şi poanta (care a circulat cu succes în mediile politice) că Vasilescu goneşte gâştele pe islazurile comunale. Şi pe plaiurile hunedorene, folclorul politic a avut şi are în continuare farmecul său.
În loc să spună „săru-mâna” pentru înţelegerea de care puţine persoane au avut parte, Sorin Vasilescu a organizat… opoziţia în PSD (de fapt, a fost doar un foc de paie, stins cu iuţeală şi profesionalism de pompierii partidului). Din nou, conducerea administrativă şi politică a judeţului a dovedit înţelegere faţă de complotistul Vasilescu şi l-a menţinut în funcţia bine remunerată de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara. L-au menţinut chiar dacă mai mulţi primari sunt mâhniţi de o vorbă aruncată de Vasilescu la o paranghelie social-democrată, cum că el nu poate candida la funcţia de primar deoarece a fost mare ştab, fost prefect, şi îi trebuie o funcţie mai mare. Nici „Mama Omida”, care ghiceşte atât de exact trecutul, nu ştie ce realizări a avut dl. Vasilescu ca prefect (pe vremea când era prefect, ZVJ l-a implorat să se implice în ridicarea unui monument la Lupeni, locul de unde s-a lansat în politică dl. Vasilescu; dar nu a catadicsit să mişte un deget pentru acest proiect).
Săptămâna aceasta, Sorin Vasilescu a tras concluzia că este marginalizat (bine, oricui i-ar plăcea să fie marginalizat lunar cu un salariu de vicepreşedinte de consiliu judeţean…) şi şi-a depus demisia. Văzând că apele curg în continuare, că stelele sunt la locul lor, că soarele e la fel de măreţ, deci că nu s-a întâmplat nimic, Sorin Vasilescu a revenit asupra deciziei.
De fapt, joaca de-a demisia a fost o repetiţie pentru o piesă pe care Sorin Vasilescu o va juca de aici încolo pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”. De ce? Pentru că şefii de la judeţ, sătui de mieunaturile de mârtan frustrat ale lui Vasilescu, că vrea musai să i se dea să răspundă de o instituţie a consiliului judeţean din Valea Jiului, au cedat şi i-au oferit relaţia cu… Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” Petroşani.
Sperăm din toată inima ca această instituţie să nu aibă soarta celebrului ADI Termoficare Valea Jiului, moşit în 2012 de prefectul Vasilescu.
„Practic, va fi proiectul care va reuşi să rezolve agentul termic în întreaga Valea a Jiului, astfel încât să putem să beneficiem de un agent termic la un preţ rezonabil, un agent termic curat, un agent termic care nu este poluant şi sănătos”, spunea, în noiembrie 2012, prefectul Vasilescu. Cum a rezolvat problema termoficării Vasilescu, o ştim cu toţii.
Pentru binele culturii din Valea Jiului credem să nu ajungem timpul în care Sorin Vasilescu să semneze vreun protocol de închidere a teatrului, cum a semnat în mai 2015 celebrul protocol de închidere a minelor.
Unii apropiaţi ai lui Sorin Vasilescu consideră că această insistenţă a lui de a i se da competenţă pentru o instituţie a CJH din Valea Jiului ar avea două motivaţii ascunse: 1. Posibilitatea de a circula pe combustibilul CJH când se deplasează în Valea Jiului pentru a participa la şedinţele PSD Petroşani sau când udă florile prin Lupeni; 2. Organizarea unei conspiraţii la nivelul organizaţiilor PSD.
Noi credem că nu acestea, sau nu doar acestea, sunt motivele pentru care Vasilescu s-a vrut stăpân peste teatrul din Petroşani. Îl avertizăm că, odată urcat pe scena Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu”, există riscul de a nu rezista căldurii reflectoarelor…
Un tânăr de 30 de ani este principalul suspect în cazul furtului comis săptămâna trecută, în noaptea de luni spre marţi, din casieria Castelului Corvinilor.
Ciprian Iancu, Glasul Hunedoarei
Individul a fost identificat şi găsit de poliţişti pe patul de spital al Secţiei de Ortopedie din Hunedoara. În timp ce încerca să iasă din castel cu prada de aproximativ 170.000 de lei, şi-a rupt un picior, încercând să sară de pe zidul de apărare din spatele edificiului medieval. El s-a prezentat în Secţia de Urgenţe a Spitalului din Hunedoara la scurt timp după ce a comis furtul, acuzând dureri la un picior. Se întâmpla asta în aceeaşi noapte de luni spre marţi, în jurul orei 01.00. A fost internat şi operat a doua zi pentru o dublă-fractură. Poliţiştii au „ajuns” la el abia vineri, iar la domiciliul său au descoperit „doar o mică parte din banii furaţi”, după cum au declarat reprezentanţii IPJ Hunedoara. Sâmbătă, Judecătoria Hunedoara a emis pe numele suspectului un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Poliţist aflat în patrulă, a cerut ajutor la 112
Maximilian Gânju, Mesagerul Huneorean
Situaţie fără precedent în judeţul Hunedoara, unde un poliţist aflat în timpul serviciului a fost trimis să rezolve trei solicitări simultane venite prin Serviciul 122. Poliţistul şi-a sunat superiorii să-i anunţe de situaţie, dar ajutorul n-a venit. A ajuns să sune şi la 112, să anunţe că-i este imposibil să rezolve solicitările.
Incidentul a avut loc în municipiul Lupeni, iar când a intrat în tură, agentul de poliţie Iustinian Ivanciuc (foto) nu-şi imagina situaţia incredibilă prin care avea să treacă. Poliţistul de la Serviciul Ordine Publică al Poliţiei Lupeni a fost trimis în patrulare singur şi ar fi trebuit să vegheze la liniştea a circa 30 de mii de locuitori. La scurt timp au apărut şi problemele, o şcoală spartă de hoţi, dar şi două scandaluri, dintre care o posibilă tâlhărie. Agentul ar fi trebuit să ajungă aproape simultan la toate trei. ”Am fost trecut singur în planificare, la schimbul doi. Am cerut sprijinul colegilor de la Poliţia Locală, au venit şi m-au transportat dânşii la trei solicitări. Am avut probabil o spargere, acum se fac cercetări şi am rămas să fac paza locului până la sosirea echipei de cercetare. L-am sunat pe şeful Biroului de Ordine Publică şi i-am spus că mai sunt două apeluri la care trebuie să mă duc. Unul dintre ele este un scandal în care sunt implicaţi minori şi ar fi vorba de un furt de telefon. Dânsul mi-a zis să plec de la locul faptei, să las paza să o facă directoarea grădiniţei. I-am spus că nu pot face aşa ceva, nu e legal. (…) Am raportat şi la IPJ Hunedoara, le-am spus ce se întâmplă şi mi-au replicat că se dau telefoane”, a declarat Iustinian Ivanciuc. Cum sprijinul nu mai venea, agentul a sunat la 112 pentru a le explica operatorilor că nu are cum să ajungă la urgenţe. A vrut să se asigure că nu i se va imputa faptul că nu a răspuns la solicitările venite prin Sistemul Unic de Urgenţă 112.
”I-am spus operatorului de la 112 că nu mă pot prezenta la solicitări, că eu sunt singur, că am tot dat telefoane şi se tot amână. (…) Dacă am văzut că nimeni nu face nimic şi sunt pus de şeful de birou să comit ilegalităţi, să-mi încalc statutul poliţistului, am considerat că trebuie să apelez şi la presă, poate aşa se face ceva”, a mai declarat Ivanciuc.
Referitor la situaţia din Lupeni, IPJ Hunedoara a transmis punctul de vedere, printr-un comunicat de presă, în care arată că la toate trei intervenţiile, agentul de poliţie Iustinian Ivanciuc n-a fost singur, ci însoţit de un poliţist local, în baza protocolului de colaborare încheiat la nivel local între cele două instituţii. De asemenea, IPJ a subliniat faptul că stabilirea numărului de echipaje de intervenţie în teren este un proces dinamic. (…
Cu privire la modul de intervenţie şi respectarea procedurilor în vigoare în cazul menţionat, conducerea I.P.J. Hunedoara a dispus verificări interne, în funcţie de cele constatate, urmând a fi luate măsuri corespunzătoare, se arată în comunicatul Poliţei Judeţene.
Leave a Reply
You must be logged in to post a comment.