Săptămâna economică

Articolul a fost vizualizat de 961 ori

PENSII. Guvernul a adoptat vineri un proiect de hotărâre prin care cresc pensiile pentru unele categorii de pensionari, între care nevăzătorii, persoanele cu handicap, sau persoane care au desfăşurat activităţi miniere sau în aviaţia civilă. În document se arată că se aplică o majorare cu 50% a punctajelor anuale pentru perioadele în care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa 1 şi cu 25% pentru persoanele care au desfăşurat activităţi încadrate în grupa a 2-a de muncă sau încadrate în condiţii deosebite.
SCUMPIRE. Ţigările se scumpesc de la 1 iunie, asta după ce Ministerul Finanţelor va creşte acciza la tutun cu 1%. De asemenea, oficialii instituţiei au negociat cu marii jucători din industria de tutun un calendar de majorare a accizei cu câte 2% pe an până în 2022.
PENTRU IMM. Guvernul a aprobat, prin memorandum, Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii – IMM INVEST ROMANIA. IMM-urile vor beneficia de sprijin pentru acces la finanţare, prin garantarea de către stat a 50% din creditele pentru investiţii şi/sau a liniilor de creditare pentru finanţarea capitalului de lucru. În cazul creditelor de investiţii, valoarea maximă a creditului este de 10.000.000 lei. În cazul liniilor de credit pentru finanţarea capitalului de lucru, valoarea maximă a creditului este de 5.000.000 lei.

About Administrator