Fenomenul BARU. Într-un an trei femei au născut în ambulanţa SMURD

Articolul a fost vizualizat de 724 ori

nascuta in
Paramedicii din Baru au asistat la naşterea unei fetiţe în ambulanţa SMURD, pe drumul dintre comuna Baru şi spitalul din Haţeg. A fost a treia astfel de misiune a paramedicilor din Baru.


 
Un echipaj de paramedici din comuna Baru a fost chemat în ajutor de o tânără însărcinată care intrase în travaliu. Pompierii s-au deplasat la casa tinerei din localitate şi au urcat-o în ambulanţă pentru a o duce la Spitalul din Haţeg, unde urma să nască.
„Deşi distanţa dintre localitatea Baru şi oraşul Haţeg este de doar 25 de kilometri şi poate fi parcursă în mai puţin de o jumătate de oră, femeia, în vârstă de 29 de ani, nu a mai rezistat până la spital. Imediat după ce s-a întins pe targă a dat naştere, în ambulanţă, unei fetiţe căreia pompierii i-au tăiat şi clampat cordonul ombilical şi i-au eliberat căile aeriene”, a precizat Anemona Doda, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Hunedoara.
Până a ajuns ambulanţa la spital, fetiţa, care cântăreşte trei kilograme şi este sănătoasă, a apucat să îşi facă şi primul somn. Aceasta este a treia naştere asistată de echipajul de prim ajutor din Baru, în ultimul an, au informat reprezentanţii ISU Hu­nedoara.

About Daniel Guta