Autostrada Lugoj – Deva construită în ritm accelerat

Articolul a fost vizualizat de 775 ori

SE LUCREAZĂ INTENS LA ŞOIMUŞ

Mai mult de 500 de muncitori au fost mobilizaţi în ultimele zile pe şantierul Lotului IV din viitoarea Autostradă Lugoj – Deva, pentru ca lucrările să se desfăşoare într-un ritm alert.

MAIN autostrada
Ritmul în care au loc lucrările pe cele trei tronsoane aflate în şantier din Autostrada Lugoj – Deva a cres­cut în ultimele zile, susţin repre­zentanţii Direcţiei Regionale de Dru­muri şi Poduri Timişoara. Cei mai mulţi muncitori sunt mobilizaţi pe şan­tierul lotului IV, între Deva (Şoimuş) şi Gurasada. „Peste 530 de oameni au lucrat zilele acestea la şantierul de pe Lotul IV, A1 Lugoj-Deva. Lucrările executate s-au axat pe infrastructura pasajelor din zonele Şoimuş şi Mintia, lucrări la tera­samente, săpături, ziduri de sprijin, precum şi operaţiuni de relocare a con­ductelor de la Complexul Ener­getic Hunedoara, din zona Mintia”, a anunţat Direcţia Regională de Dru­muri şi Poduri Timişoara.
Pe Lotul al III-lea al viitoarei au­tostrăzi, lucrările s-au concentrat în zona nodului rutier de la Dobra, a informat DRDP Timişoara. Şi aici, câteva sute de muncitori au fost implicaţi în proiect. Pe Lotul al II-lea, din judeţul Timiş, finalizat şi dat în folosinţă pe jumătate, antreprenorul a mobilizat circa 150 de muncitori.
Construcţia Loturilor II, III şi IV din Autostrada Lugoj – Deva a de­marat în 27 noiembrie 2013, potrivit CNADNR, şi avea ca termen de fi­nalizare 27 mai 2016. Din cauza în­târzierilor, proiectele au fost fazate, pentru a putea primi finanţare, prin Programul Operaţional Sectorial.
În martie, circa 16 kilometri din Lotul al II-lea al autostrăzii au fost deschişi. Potrivit celor mai recente informări ale reprezentanţilor Mi­nisterului Tran­sporturilor, în acest an vor fi fi­nalizate lucrările la autostradă, cu ex­cepţia unei porţiuni din Lotul al III-lea, unde vor fi construite eco­ducte.

About Daniel Guta