La futsal! Deva a ratat șansa cuceririi titlului în fața propriilor suporteri, dar îl poate câștiga la Galați

Articolul a fost vizualizat de 772 ori

SEB_5737
Desemnarea câștigătoarei Ligii I de futsal, în finală întâlnindu-se Autobergamo Deva și United Galați, se va face doar după disputarea meciului decisiv.

După patru jocuri, două la Galați și două la Deva, finala Ligii I de futsal disputându-se în sistemul „cel mai bun din cinci jocuri”, câștigătoare fiind prima echipă care ajunge la trei victorii, Autobergamo și United, la general, se află la egalitate, scor 2-2.

Totul se va decide în jocul decisiv

În primele două jocuri ale finalei, desfășurate în orașul de pe malurile Dunării, ambele combatante au obținut câte o victorie. În meciul de deschidere al finalei United s-a dovedit a avea nervii mai tari la executarea loviturilor de departajare, pentru că acolo s-a ajuns pentru desemnarea câștigătoarei, regulamentul nepermițând ca meciurile din ultimul act să se încheie nedecis, și a învins cu 4-2. În jocul al doilea, tot la Galați, Autobergamo a reușit să se impună, în timp regulamentar, cu 5-3. Următoarele două jocuri s-au disputat la Deva, iar scenariul de la Galați s-a repetat, fiecare echipă mai câștigând câte un joc și, astfel, scorul general este, acum, 2-2. În primul joc de la Deva, deși Autobergamo a dominat copios, cei de la United, o echipă valoroasă, fără îndoială, dar, parcă, sub nivelul celor de la Autobergamo, însă cu jucători cu o extraordinar de mare capacitate de efort, s-a apărat exact, exasperant de exact pentru suporterii din sala Sporturilor din urbea de la poalele cetății, a răspuns tăios pe contraatac și a reușit să se impună la limită, scor 2-1. În meciul al patrulea, în caz de succes, gălățenii puteau cuceri titlul pe terenul din Deva, dar nu a fost așa. Oaspeții au început mai bine jocul, dar cei de la Autobergamo au fost cei care au deschis scorul, pentru ca, la puțin timp, gălățenii să egaleze. A urmat, apoi, o perioadă în care arbitrii au înclinat ușor balanța spre Dunăre, dând câteva decizii cel puțin discutabile, iar United a revenit în avantaj. Cu toate acestea, până la finele primului mitan devenii au întors rezultatul și au intrat la vestiare în avantaj, scor 3-2, rezultatul la pauză fiind stabilit în ultima secundă a primei părți a jocului. Și, deși publicul devean îi „gratulase” de mai multe ori, în primele cinci minute ale părții a doua arbitrii au mers tot pe valurile Dunării, fără efect, din fericire, pe tabela de marcaj. Apoi s-a jucat, practic, la o singurăpoartă, cea a gălățenilor, dar fără a se înscrie până în ultimele cinci minute, când devenii au mai punctat de trei ori și au câștigat jocul cu 6-2, egalând situația la general. Așadar se poate spune că Deva a ratat șansa cuceririi titlului în fața propriilor suporteri, dar îl poate câștiga la Galați, unde luni, 29 mai, se va juca meciul decisiv.

About Administrator