Ludovic Orban se bazează pe „PNL – Forţa Dreptei”

Articolul a fost vizualizat de 799 ori

Candidat pentru şefia partidului, Ludovic Orban şi-a prezentat moţiunea liberalilor din judeţul Hunedoara, marţi, 23 mai 2017. Orban se angajează să fie garantul democraţiei în PNL, partid pe care vrea să-l readucă pe poziţia de principală forţă de dreapta.


 

MAIN orban (1)
În 17 iunie, cei cinci mii de de­legaţi invitaţi să participe la alegerea structurilor centrale ale partidului vor avea de ales între Ludovic Orban și Cristian Bușoi. Candidatura lui Ludovic Orban este susţinută de 27 de preşedinţi de organizaţii judeţene, are semnătura a 6.000 de demnitari liberali (consilieri locali, judeţeni, primari) şi a majorităţii parla­men­tarilor.
Nemulţumirile liberalilor din teritoriu
Aşa cum a promis, Orban face al doilea tur al organizaţiilor locale, după un prim tur în care „a luat pulsul” de la baza partidului. „Mem­brii partidului vor să fie respectaţi de conducere, să fie ascultaţi, vocea lor să se audă la Bucureşti. Deciziile partidului să se ia în conformitate cu opiniile lor, pentru că acestea vin, de fapt, dintr-un puls foarte bine luat din comunităţile locale. Vor ca mesajele PNL să fie puternice, convingătoare, să fie conforme cu ideile liberale şi cu aşteptările oamenilor, care doresc să fie reprezentaţi de noi, ca forţă politică. Eu voi fi garantul, ca preşedinte al PNL, că acest partid va fi o organizaţie profund democratică, în care fiecare membru al PNL îşi va putea exprima opinia”, este concluzia la care a ajuns liderul PNL.
Orban descurajează linguşelile
Primele decizii pe care e dispus să le ia, după câştigarea postului, taie elanul oportuniştilor. „Voi desfiinţa anticamera. Ştiţi că există un grup care se formează în jurul unui lider şi-l izolează de ceilalţi. Eu nu voi tolera coconul acela care se formează în jurul fiecărui lider. Locul meu de muncă nu va fi în birou, locul meu de muncă este ţara. Imediat după congres voi începe ample turnee în ţară, pentru a porni reorganizarea partidului, a-i motiva pe membrii partidului să se implice şi, de asemenea, pentru a porni o campanie de atragere a oamenilor de calitate în PNL. În mod evident, orice decizie politică se va lua în partid, nu va fi luată pentru că aşa vreau eu sau doi, trei, cinci dintre colegii mei, ci în toate forumurile partidului va exista o consultare amplă a bazei partidului”, promite Ludovic Orban.
Ce îl recomandă pentru şefia PNL
Candidatul PNL a prezentat câ­teva argumente care, în opinia sa, îl recomandă pentru a conduce par­tidul. „Pentru că reprezint garanţia faptului că PNL cu mine ca lider va redeveni principala forţă din Ro­mânia şi liderul dreptei politice. Pentru că sunt un om care am stat alături de colegii mei şi la bine, dar şi la greu. Pentru că sunt un om care mă bucur de încredere, nu numai în partid, ci şi în afara partidului. Pentru că sunt un om care spun ce gândesc şi sunt un comunicator care re­prezintă în mare parte ideile, valorile şi principiile liberale”, spune Orban.
Hunedorenii votează Ludovic Orban
Liberalii hunedoreni merg pe mâna lui Orban, după cum ne asigură Tiberiu Balint, preşedintele PNL Deva, şi Lucian Heiuş, preşedintele organizaţiei judeţene. „Putem vorbi despre două susţineri. Susţinerea mea personală, care se bazează pe legătura pe care o avem de foarte mulţi ani şi pe faptul că eu, personal, consider că, astăzi, Ludovic Orban este cea mai bună soluţie pentru a prelua conducerea PNL. A doua susţinere este ca preşedinte de organizaţie, ca urmare a discuţiilor pe care le-am avut cu primarii, cu preşedinţii de organizaţii, care, în proporţie de peste 95%, au înclinat balanţa către susţinerea lui Ludovic Orban”, a declarat Heiuș.
De ase­menea, Balint spune că la Deva li­beralii au votat în unanimitate sus­ţinerea candidatului Ludovic Orban.

About Marcel Bot