Reguli de răsfăţ pentru animalele din coteţ

Articolul a fost vizualizat de 864 ori

Potrivit unui proiect de ordin al Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) fermierii vor fi obligaţi să păstreze liniştea şi să nu-şi ţină animalele din curte în întuneric sau curenţi de aer.

Proiectul ANSVSA mai precizează că, în timpul verii, umiditatea relativă în spatiul de creştere al porcilor va fi crescută artificial, cu ajutorul pulverizatoarelor amplasate pe plafon, iar nivelul noxelor din adapost nu trebuie să depăşească 15 mg/m3. Mai mult, instalaţiile de adăpare şi hrănire trebuie să fie proiectate, construite şi amplasate astfel încât să fie reduse la minimum riscul de contaminare a apei şi “efectele dăunătoare ale competiţiei dintre animale”, potrivit proiectului de ordin pentru aprobarea normelor metodologice de monitorizare a standardelor de microclimat pentru porcinele din exploataţiile comerciale.

Fermierii vor fi obligaţi să evite curenţii de aer şi, în plus, să le asigure animalelor o luminozitate de cel puţin 40 de lucşi opt ore pe zi. În privinţa poluării fonice, proiectul precizează că zgomotele mai intense de 85 de decibeli sunt total interzise.

Tags:

About Adrian Sălăgean