Cât plătesc austriecii de la Petrom României? Puţin

Articolul a fost vizualizat de 1,443 ori

Pentru că au concesiune pentru exploatarea zăcămintelor de petrol ale României, redevenţa plătită de austriecii de la Petrom este mizeră. Cel puţin asta este opinia preşedintelui Traian Băsescu.

Şeful statului a afirmat, luni seară, că Petrom trebuie să se aştepte ca în anul 2014, când va fi rediscutată redevenţa pe care o plăteşte statului român pentru extracţiile de resurse petroliere, aceasta să nu fie mai mică decât în statele arabe. Întrebat ce ar putea să facă după ce şi-a declarat public nemulţumirea faţă de politica de preţuri a companiei Petrom, Traian Băsescu a răspuns: “Ce aştept eu, şi cred că este momentul potrivit, este anul 2014, când trebuie rediscutată redevenţa. Şi atunci Petrom trebuie să ştie că redevenţele în România nu vor fi mai mici decât în statele arabe”.

Grupul Petrom a înregistrat anul trecut un profit record, în creştere cu 72%, la 3,759 miliarde lei (887 milioane euro), cel mai mare câştig înregistrat vreodată de o companie din România, şi vânzări record de 22,61 miliarde lei (5,3 miliarde euro).

Tags:

About Adrian Sălăgean