Sport: Derby nedecis

Articolul a fost vizualizat de 1,801 ori

Întâlnirea dintre ocupantele locurilor ll şi lll, CFR Simeria, respectiv Bihorul Beiuş, s-a terminat nedecis, rezultat care la prima vedere nu favorizează niciuna dintre cele două formaţii. Beiuşenii, care veneau după eşecul surprinzător de pe propriul teren (0-2 cu Tudor Vladimirescu), au avut prima oportunitate în minutul 8, când, în urma unui corner, Florea a reluat din mijlocul careului, balonul „muşcând” din transversală. 

Gazdele s-au văzut în joc pentru prima dată în minutul 17, când Găceanu a reluat cu capul pe spate, mingea trecând puţin peste. După alte şapte minute, Lintaru a încercat vigilenţa portarului Mănişor cu un şut centrare de la mare distanţă, care l-a pus în dificultate. În minutul 35 a ieşit la „rampă” arbitrul Viorel Fluiereanu, care l-a eliminat extrem de uşor pe fundaşul de bandă stângă al ceferiştilor, Şoit, căruia i-a arătat direct „roşu” la un atac periculos în marginea careului advers.

Goluri multe după pauză

În inferioritate numerică, băieţii lui Marius Opric au început în forţă cel de-al doilea mitan, Lintaru ratând o ocazie imensă, când a rămas singur cu portarul în faţă, dar a trimis de la 10 metri în plopi (min. 48). Acelaşi Lintaru avea să-şi spele păcatele patru minute mai târziu când, atent pe o respingere, a reluat de la 16 metri în colţul lung pentru 1-0. Bihorenii nu cedează şi vor reuşi să restabilească egalitatea prin nou intratul la pauză Paina, care, în minutul 73, a reluat imparabil, cu capul, de la 10 metri, o centrare venită de la Vanca.

Feroviarii s-au văzut din nou cu sacii în căruţă în minutul 82, când D. Dăscălescu a pus capul la centrarea venită de la Pepenar. Bucuria gazdelor a durat doar patru minute, pentru că acelaşi Dăscălescu s-a transformat din „înger” în „demon” făcând imprudent henţ la marginea careului, dându-i posibilitatea lui Paina să-şi treacă în cont „dubla”, el transformând penaltyul cu destule emoţii. În prelungirile partidei, gazdele au fost foarte aproape de golul trei. Dăscălescu a centrat de pe partea stângă, Vişan a plonjat în careu, a lovit balonul cu capul de la 8 metri, dar goalkeeper-ul oaspeţilor s-a întins şi a deviat mingea în bară. Un 2-2 care îi nemulţumeşte pe simerieni, mai ales că arbitrul i-a obligat să joace aproape o oră cu un om în minus. Poate vor reuşi mai mult sâmbătă la Recaş în confruntarea cu liderul seriei a cincea.

CFR Simeria – Bihorul Beiuş  2-2 (0-0)

CFR Simeria - Bihorul Beiuş

Au marcat: Lintaru (min. 52), D. Dăscălescu (min. 82)/ Paina (min. 73 şi 86 – 11 m). Eliminat: Şoit (min. 35) – direct „roşu”
CFR: Iancău – Vîrtan, Stroia, Buta, Şoit – Găceanu (min. 75, Uibariu), Lintaru (min. 58, Ungureanu), Pepenar (min. 90, Dosan), Vişan, Făgărăşanu – Suciu (min. 73, D. Dăscălescu).
Antrenor: Marius Opric
BIHORUL: Mănişor – Bogman (min. 83, Gavrilaş), Tăuţ, Florea, Cistean – Vanca, I. Dumitra, Ţârlea, Lupaşcu – Bode, Trip (min. 46, Paina).
Antrenor: Sorin Cigan.

Arbitru: Viorel Fluiereanu (Băileşti)
Asistenţi: Radu Vitan – Mihai Constantin (Craiova)
Stadion: CFR.
Spectatori: 150.

About Ion Bădin