Info pescar 29 martie 2012

Articolul a fost vizualizat de 1,647 ori

Proiect pentru turism piscicol

Conducerea Asociaţiei Pescarilor Sportivi Hunedoara a propus administraţiei locale din municipiul Hunedoara implicarea într-un turneu de pescuit sportiv în care să fie angrenate echipe ale oraşelor înfrăţite cu municipiul de pe Cerna. Este vorba cu precădere despre oraşe din Franţa şi Slovacia. Prin atragerea anumitor pasionaţi de pescuit în judeţul Hunedoara, se doreşte aducerea unui aport consistent la turismul local. Iniţiativa a primit un acord de principiu, urmând ca pe viitor să fie discutate detaliile legate de modul în care poate fi realizabil un astfel de proiect. 

Asociaţia Pro Pescar

Numeroase neînţelegeri între membrii Asociaţiei Pescarilor Sportivi „Lostriţa” Petroşani au dus la desfiinţarea asociaţiei. Pus pe fapte mari, preşedintele Ioan Carvaschi a înfiinţat o nouă asociaţie destinată exclusiv pescarilor, pentru a avea şi pescarii din Valea Jiului, îndeosebi cei din Petroşani, o asociaţie reprezentativă. Asociaţia nou-înfiinţată se numeşte „Pro Pescar” Valea Jiului, funcţionează de câteva luni şi a debutat deja cu un scandal alături de defuncta AJVPS, cu care nu s-a înţeles nicicum în privinţa împărţirii apelor. De cealaltă parte, asociaţiile independente sunt gata să semneze protocoalele de reciprocitate pentru apele ce urmează a fi împărţite în această primăvară, cu asociaţia nou-înfiinţată.

Două site-uri bune rău

Sabău Savinel cunoscutul pescar de competiţie, divizionar A, a lansat un site de excepţie www.scoaladestationar.ro, în care prezintă diferite tehnici, echipamente şi, în general, tot ce ţine de pescuitul staţionar. Site-ul este binevenit printre amatorii de pescuit staţionar, cu atât mai mult cu cât prezintă fotografii concludente şi informaţii din partide realizate pe ape cunoscute publicului larg. Un alt site de interes este www.matchfishing.ro, dedicat exclusiv competiţiilor de staţionar interne şi internaţionale, un site ce ne ţine la curent cu informaţii la cald din timpul marilor competiţii.

Tags: ,

About Bogdan Leu