Sport: Scor de neprezentare

Articolul a fost vizualizat de 922 ori

În prima “intermediară” a returului, FC Hunedoara a avut de înfruntat în propriul fief pe Millenium Giarmata, grupare care în tur câştigase cu 1-0. Sosise ora revanşei, dar în acelaşi timp şi a unei victorii la fel de necesare, care să-i menţină pe hunedoreni aproape de liderul ACS Recaş. Faţă de meciul de vineri, de la Arad, Aurel Şunda i-a lăsat pe bancă pe Jitaru şi R. Cristian, dar şi pe I. Radu, care nu a prins lotul. A fost un fel de atenţionare, pe care tehnicianul le-a transmis-o celor trei jucători, care nu s-au ridicat, până în prezent, la nivelul aştreptărilor.

Meci decis în prima repriză

Partida a început la relanti, cu gazdele puţin absente, lucru care era să-i coste în minutul 8 când, la o greşeală a defensivei, Ionaş a intrat singur în careu, dar Ilie i-a închis unghiul. Se joacă în continuare fără nerv, fazele ofensive la poarta lui Nariţă lipsesc, lucru care începuse să dea de gândit. A venit însă minutul 23, când mingea, plecată de pe partea stângă, a ajuns pe dreapta la P. Păcurar, care de la 11 metri a şutat cu sete la semiînălţime pentru 1-0. Descătuşarea s-a produs în minutul 37, când, în urma unui corner executat de pe partea stângă de P. Păcurar, fundaşul central Muşuroia a reluat direct cu latul din 7 metri în plasa porţii.

Cu avantajul celor două goluri pe tabelă, hunedorenii nu au mai forţat în partea secundă decât atât cât a fost nevoie, mai ales că bănăţenii au făcut mai mult “circ”, la capitolul fotbal fiind absenţi în totalitate. În minutul 57 Istinie (util şi în acest meci) a avut o acţiune personală, încheiată cu un şut din întoarcere de la 22 de metri, care a trecut de puţin peste.

De partea cealaltă, antrenorul Cojocaru a efectuat toate schimbările după prima oră de joc, astfel că accidentarea lui Călin din minutul 73 a lăsat echipa în inferioritate. Mai mult, spre final, oaspeţii au început să cadă pe gazon ca “spicele”, Bungău părăsind şi el definitiv suprafaţa de joc (min. 85). Cu multe vociferări pe banca celor de la Giarmata, care încercau diferite tertipuri şi mai puţin fotbal, elevii lui Aurel Şunda vor reuşi în minutul 89 să înscrie pentru a treia oară, atunci când de pe dreapta, Dimcea a centrat pe jos în gura porţii, de unde R. Cristian a îndeplinit o simplă formalitate. Şi astfel FC Hunedoara a scăpat de obsesivul 1-0, aşteptând pasul greşit al recăşenilor.

About Ion Bădin