Info pescar 12 aprilie 2012

Articolul a fost vizualizat de 1,349 ori

S-a deschis balta la Uroi

Ştiţi balta de la Uroi, cea din curbă, de la complexul cu multe bazine piscicole, piscină şi motel. Ei, acolo există un canal lung, zic unii de vreo 4,5 hectare, cu adâncimi de până la cinci metri. Balta cică e populată cu somn între 1-15 kg, caras între 0,3 – 0,7 kg, ştiucă între 1-9 kg, şalău între 1-3 kg, crap între 0,5-15 kg. De vreo săptămână s-a deschis pentru pescuit, iar taxa pentru o zi este de 60 de lei. În preţul biletului puteţi reţine trei kilograme de peşte. Cam scump pentru buzunarele noastre şi nici nu am primit referinţe despre baltă până acum. Ştiu doar că, în urmă cu vreo 2-3 ani, pe bălţile de la Uroi s-au prins peşti mobilaţi – somni, crapi şi şalăi uriaşi.

Începe prohibiţia

Odată cu Sărbătorile de Paşte se instalează şi marea prohibiţie pe apele de şes, aşa că nu aveţi de ales şi trebuie să vă încercaţi norocul pe la bălţile cu plată – Orăştie, Brănişca, Uroi, Ben, Populata, Bejan, Aurel Vlaicu, Luncoiu, Unirea şi care or mai fi. Prohibiţia ţine până pe 13 iunie şi în timpul acesteia este interzis cu desăvârşire pescuitul, inclusiv la răpitori cu năluci. Dar nu vă faceţi prea mari probleme pentru că cel puţin două asociaţii din judeţ au venit cu soluţii alternative pentru pescuitul pe timpul prohibiţiei. La APS Deva, cu un abonament de 50 de lei pe an şi viza la zi a permisului de pescuit, puteţi pescui pe Populata, o baltă care a fost populată intens cu crap şi caras în ultimii ani, iar la APS Hunedoara, puteţi pescui, contra sumei de 10 lei pe zi, pe balta Ben, unde puteţi reţine 2 kg de caras.

Concurs inedit la feeder

Avem un producător local de nadă, numele e secret, dar veţi afla în curând mai multe. Producătorul organizează şi un concurs de pescuit la feeder cu două lansete la Aurel Vlaicu, pe 29 aprilie, scopul principal fiind popularizarea nadelor şi a momelilor de pescuit. Taxa de participare este de 130 de lei şi se va pescui într-o singură manşă de opt ore. Numărul locurilor este limitat, aşa că grăbiţi-vă cu înscrisul pe forumul www.pescuitstationar.ro. Tot acolo găsiţi şi detalii legate de organizare.

Tags: ,

About Bogdan Leu